Sezuan naar Patrik Kittel: ‘Arm paard’

Sezuan naar Patrik Kittel: ‘Arm paard’

0 17538

Gisteren maakte Gestüt Peterhof bekend dat haar drievoudig wereldkampioen Sezuan voorlopig door Patrik Kittel gereden wordt. Duitse paardenliefhebbers reageren geschokt.

Negatief in het nieuws

Eind 2009 kwam de Zweedse Grand Prix-ruiter negatief in het nieuws vanwege een filmpje dat tijdens het losrijden op CDI Odense gemaakt was. Te zien was dat Patrik Kittel de hengst Scandic zeer diep en laag reed en te tong van het paard liep blauw aan. Bovendien was er een ‘akkefietje’ met de bemiddeling in de verkoop van miljoenenpaard Una Donna Unique, waarbij Kittel zelf een exorbitant groot percentage in zijn zak stak.

Rollkür-ruiter

Toen St-Georg dus het nieuws over Sezuan-Kittel op facebook plaatste, waren de reacties niet mals. ‘Arm paard…’, ‘Die zien we dus lang meer in de sport’, ‘Ik leef mee met het paard’, ‘Arme Sezuan, van een fijngevoelige amazone, naar een Rollkür-ruiter’ en ‘Hoe kan het echtpaar Kohl dat nu doen?!’

Superfit

De lezers vergeten voor het gemak even dat Scandic tot op hoge leeftijd in de sport liep en volkomen fit met pensioen is. Ook de manier waarop hij een Deja of Delaunay door de proef loodst is op z’n minst ‘heel plezierig’ te noemen… Gelukkig verdedigt een aantal lezers Kittel ook.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties