Sezuan naar Gestüt Peterhof

Sezuan naar Gestüt Peterhof

De KWPN gefokte hengst Sezuan (Zack x Don Schufro), een van de topdekhengsten van het DWB, is nu in volledig eigendom van de Duitse stoeterij Peterhof van Peter en Arlette Jasper Kohl. Andreas Helgstrand, die mede-eigenaar van de hengst was, heeft zijn deel verkocht aan Peterhof.

Sezuan was de publiekslieveling van de Deense hengstenkeuring in 2012 maar kreeg geen premie vanwege een OCD-bemerking op de röntgenfoto’s. Ook werd hij het onderwerp van een DNA-discussie; de hengst zou van Romanov afstammen, maar zijn vader bleek Zack te zijn. De hengst werd verrichtingskampioen met een absolute topscore en kreeg onder andere tienen voor zijn draf, galop en bereidheid tot werken. Ook werd hij kampioen van de vierjarige dressuurpaarden in Denemarken onder Andreas Helgstrand. Zijn eerste veulens werden vorig jaar geboren en ook die lijken veelbelovend.

Olympisch amazone Dorothee Schneider zal de verdere opleiding van Sezuan op zich nemen en de hengst ook op wedstrijden uitbrengen. (Foto: Tanja Becker)

Eurodressage.com/Hoefslag

 

Reacties