Fijne eerste Grand Prix Special voor Zibrandtsen en Arlando

Fijne eerste Grand Prix Special voor Zibrandtsen en Arlando

0 703
Diederik van Silfhout - Arlando NH N.O.P. Jumping Amsterdam 2016 © DigiShots

In de Grand Prix was Anna Zibrandtsen met Arlando nog de beste in het Deense Aalborg (71.400%). In de Special stelde Helgstrand-ruiter Severo Jurado orde op zaken met Deep Impect.

In hun allereerste internationale Special – in Compiègne vorige maand werd het duo uitgebeld vanwege bloed aan de mond van Arlando – zetten ze een prachtige score neer van 74.333%.

Enkele negens

Vooral de passage van Arlando scoorde hoog en de piaffe leverde bij een jury al een 8,5 op. Ook de pirouettes werden goed gewaardeerd met eveneens enkele negens. Alleen het altijd al mindere onderdeel van de Paddox-zoon, de stap, was goed voor een enkele 5. Voor de amazone zelf was er ook al een 9.

Bij de Finse jury’s bij H en C werd de proef van Zibrandtsen gewaardeerd met een eerste plek; de overige juryleden hadden Severo Jurado (ruim) op één staan; de Duitser Dietrich Plewa zag in de proef van de Spanjaard met Deep Impact zelfs een score van meer dan 80%.

Tot die score kwam het gemiddelde echter niet: 76.098 verscheen er op het protocol. De veertienjarige Hannoveraner ruin Deep Impact (v. De Niro) imponeerde met name in de draftour.

Ruim 70% voor Four Seasons

Diederik van Silfhout eindigde met Four Seasons net buiten de prijzen. Zijn score van 70,294% was goed voor een zesde plek. Een hakkeltje in de eerste passage en niet onfeilbare wissels om de pas deden hem de das om.

Lynne Maas en de hengst Uranium behaalden 69,608% en werden daarmee negende.

Uitslag Grand Prix Special CDI Aalborg

Bron: Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties