Scholtens met PRE naar WK

Scholtens met PRE naar WK

0 47

Genciano X oftewel George, de vijfjarige PRE van Emmelie Scholtens, zal aan start verschijnen tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden. De Spaans gefokte zoon van Datil VII is in eigendom van Annabelle Collins en Augusti Elias en zal namens Spanje aan start verschijnen. Scholtens kreeg de schimmel vorig jaar november op stal met de bedoeling hem te starten tijdens de PAVO Cup. George kwam eerder uit onder de Spanjaard Juan Antonio Perez Pulido, die hem in 2013 naar een tiende plaats op het nationaal kampioenschap voor jonge paarden bracht.

De eigenaren van George stalden eerder al Borencio (v. Florencio) bij Scholtens. Deze combinatie eindigde op het WK in Verden als reservekampioenen bij de zesjarigen. Borencio vertrok in maart 2013 naar Denemarken.

Naast Genciano X komt nog een PRE aan de start voor Spanje, namelijk Jamaicano de Ymas, gereden door Juan Matute Guimon. Bij de zesjarigen zullen de KWPN gefokte Doctor de Encinasola (v. Scandic) en de Lusitano hengst Dragao Figueiras  (v. Unico).

Hoefslag/WitteScholtens

Foto: Remco Veurink

 

Reacties