Schockemöhle: ‘Totilas was een slechte investering’

Schockemöhle: ‘Totilas was een slechte investering’

0 3555

In een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag noemt paardenmagnaat Paul Schockemöhle het topdressuurpaard Totilas een slechte investering. De 70-jarige Schockemöhle heeft de zwarte Gribaldi-zoon in mede-eigendom met Ann-Kathrin Linsenhoff en Klaus-Martin Rath. Volgens geruchten zou er zo’n 9 miljoen euro zijn neergelegd voor de hengst. Na aankoop nam Matthias Alexander Rath plaats in het zadel van Totilas, die voorheen onder Edward Gal aan de lopende band wereldrecords en wereldtitels binnen sleepte. De verwachtingen voor de nieuw gevormde combinatie waren hooggespannen, maar het succes viel tegen.

‘Alles wat maar mis kon gaan, ging ook daadwerkelijk fout. Voor aankoop was Totilas nog het beste dressuurpaard ter wereld. Linsenhoff kocht de sportrechten, terwijl Schockemöhle zich hoofdzakelijk met het dekken bemoeide.

De inmiddels vijftienjarige hengst zou geplaagd worden door blessureleed en het is nog maar de vraag of hij ooit terugkeert in de sport. Volgens Schockemöhle zal de hengst dit jaar zijn rentree maken in de sport. Lukt dit niet, dan is hij volgend jaar weer beschikbaar voor de dekdienst. ‘Ja, ik durf het nu wel toe te geven. Totilas was een slechte investering, maar ik heb er geen grijze haren van gekregen. Die had ik voor de aankoop ook al.’

Bron: Hoefslag/Ludwigs Reitwelten

Foto: Remco Veurink

Reacties