Schneider ziet twee Grand Prix-paarden vertrekken

Schneider ziet twee Grand Prix-paarden vertrekken

0 297
Dorothee Schneider Showtime (Sammy Davis Jr)
Dorothee Scheider en Showtime FRH op de Olympische Spelen.

Dorothee Schneider, Duitse Olympische amazone,  ziet haar Grand Prix-‘rising stars’ St. Emilion en Santiago haar stallen verlaten. St. Emilion (v. Sandro Hit) is verhuisd naar Steinfeld, waar hij getraind wordt door inmiddels gereden door Noorse amazone Isabel Freese-Bache. De tienjarige Stedinger-zoon Santiago werd verkocht.

St. Emilion

St. Emilion werd in 2008 op de PSI Auction voor €550.000,- aangeschaft door Christina Ullrich. Onder het zadel van Schneider won de Westfaalse hengst een bronzen medaille bij de zesjarigen op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Verden. Een jaar later eindigde de combinatie op een achtste plaats in de Nurnberger Burgpokal finale, de Prix St. George kampioenschappen voor jonge paarden in Duitsland. In 2014 maakte de inmiddels twaalfjarige zijn internationale Grand Prix-debuut en nam ook de 2014 Otto Lorke prijs mee naar huis, een prijs voor de meeste beloftevolle Grand Prix-paarden in Duitsland.

Santiago

Santiago was in eigendom van Alexander Stolzke. De combinatie was zeer succesvol in de (internationale) Lichte Tour en sleepte meerdere keren prijzen mee naar huis in 2015, met als hoogtepunt het winnen van de Nurnberger Burgpokal finale. Vorig jaar werd de Hannoveraanse ruin slechts één keer in de interntionale Prix St. George van CDIO Aken gestart, waar de combinatie de tweede plaats opeiste. De combinatie had dat voorjaar al wel hun Grand Prix-debuut gemaakt, op een nationale wedstrijd.

‘De enige reden dat Santiago onze stallen heeft verlaten is door de verkoop. De eigenaar wilde hem verkopen,’ meldt Schneiders echtgenoot Jobst Krumhoff aan Eurodressage. ‘Onder Dorothee heeft ‘Santi’ twee Intermediaire II-proeven gelopen en werden ze vijfde in hun Grand Prix-debuut.

Talent genoeg voor Schneider

Over een tekort aan talent hoeft de Olympisch teamgoud winnende amazone zich niet druk te maken. Op het moment heeft ze nog drie Grand Prix-paarden. Haar Olympische troef Showtime (v. Sandro Hit) herstelt van een lichte blessure, met Sammy Davis Jr. (v. San Remo) werd de amazone recent opgenomen in het Duitse A-kader en heeft ze ook nog de merrie Fohlenhofs Rock’n Rose (v. Rubin Royal).

Naast de Grand Prix-paarden staan Schneiders stallen gevuld met talent. Kiss Me, De Valier, Chocolat (v. Rosandro), de drievoudig wereldkampioen Sezuan (v. Blue Hors Zack) en Faustus (v. Falsterbo). Met de laatst genoemde won de amazone afgelopen weekend de Intermediaire II van CDN Zeutern met 75,746%.

 

Bron: Eurodressage/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties