Saumur: Zweistra, Van Zwambagt en Bos in de prijzen *update*

Saumur: Zweistra, Van Zwambagt en Bos in de prijzen *update*

0 243

Tijdens het internationale dressuurconcours van Saumur (Frankrijk) zijn twee Nederlandse combinaties vanochtend op het podium geëindigd.
Febe van Zwambagt stuurde haar toppaard FS Las Vegas, een zoon van Lord Loxley, naar een score van 74.95% tijdens de Kür op muziek voor Junioren. Daarmee moesten zij het hoofd buigen voor Semmieke Rothenberger. In het zadel van de fraaie Hannoveraner gefokte Dissertation (v. Don Crusador) was het Duitse dressuurtalent goed voor 78.32% en een overtuigende eerste plaats. Carlotte Rogerson (Zwitserland) en Dylan (v. Dimaggio) finishten met 73.45% op de derde plek.

Inter I

Thamar Zweistra en Hexagon’s Denzel (v. Zorion) boekten de tweede plek tijdens de Intermediaire I Kür. De jury kende hen een percentage van 72.20% toe, waarmee ze voorrang moesten geven aan de Belgische Francoise Hologne-Joux.

Deze amazone stuurde de aansprekende Warhol (v. Warkant) met 74.10% naar de zege. Fabien Godelle (Frankrijk) finishte met Tempo (v. Brentano) op de derde plaats.

Pony’s

Ook bij de pony’s was er een tweede prijs voor een Nederlands duo. Brandy Bos en Charming Foret, een elfjarige Bodo-zoon, noteerden een prima score van 75.29%. Alleen Julia Barbian (Duitsland) en Der Kleine Koenig wisten dit te overtreffen. Dankzij een nagenoeg foutloze Kür was er voor hen een percentage van 78.37% en een eerste plaats. Lara Kuropatwa (Engeland) en Mister Snowman maakten de top drie compleet (75.29%).

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Focussed

Reacties