Saumur: jeugd presteert

Saumur: jeugd presteert

0 17

De Nederlands Jill Huybregts schreef zojuist met EventZ Zamacho (v. Rousseau) de landenproef voor Young Riders op naam in Saumur. De amazone kwam tot een percentage van 68.26%. Daarmee versloeg ze onder andere de Britse Jessica Knapton met Di Spirito (v. Dimaggio) die 67.05% noteerde. Op de derde plaats eindigt met 66.23% de Deense Josefine Friberg met Langagers Lorambo (v. Loran).

Ook in de landenproef Junioren was er Nederlands succes. Marjan Hooge stuurde haar Fulltime (v. Fidermark) met 71.02% naar de overwinning en sloeg daarmee een gat van bijna vijf procent met de nummer twee: Estelle Wettstein (Zwitserland) met Romocantin (v. Rockwell). Zij kwamen uit op 66.89%. Op de derde plaats eindigt Leonie Marnas (Frankrijk_) met Sweltmeyer (v. Weltmeyer II).

In de Grand Prix (kwalificatie voor de Special) stond Carl Hester bovenaan met Dances with Wolves (v. Donnerschwee). De Brit versloeg met 73.06% de concurrentie gemakkelijk. Nikki Crisp (Engeland) kwam met Pasoa tot de tweede plaats (69.38%), gevolgd door Karen Tebar (Frankrijk) met Florentino (v. Fabriano) op drie (68.85%).

Klik hier voor uitslagen.

Reacties