Saumur: Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene scoren

Saumur: Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene scoren

0 244

Tijdens de landenproef voor Junioren in Saumur (Frankrijk) is de Nederlandse Iris Houweling op de tweede plaats geëindigd. De talentvolle amazone stuurde haar Tuschinski-nakomeling About Time naar een prima score van 70.91%. Daarmee moesten zij echter wel het hoofd buigen voor de Duitse Semmieke Rothenberger, die met een sterk bewegende Disseration (v. Don Crusador) naar een percentage van 75.15% danste en daarmee ruimschoots aan kop ging.

Rebecca Horstmann (Duitsland) en Friend of Mine (v. For Compliment) finishten met 70.78% op de derde plaats, voor Febe van Zwambagt en de aansprekende FS Las Vegas (v. Lord Loxley). Laatstgenoemde moest haar vierde plaats echter delen met Luca Michels (Duitsland), die haar Rendezvous naar exact dezelfde score van 70.54% loodste. Lea Bonifay (Frankrijk) en Timor (v. Matterhorn) maakten met 69.94% de top vijf compleet.

Jeanine Nieuwenhuis scoort

Tijdens de landenwedstrijd voor Young Riders scoorden Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene de overwinning. De jury kende deze talentvolle Nederlandse combinatie een score van 72.63% toe, waarmee zij voorbleven op de Duitse Joline Thüning en Don Dayly (v. Depardieu). Voor hen was  er met 70.81% de tweede plaats. De Belgische Charlotte Defalque en Botticelli (v. Vivaldi) namen met 70.26% bezit van de tweede plaats, voor Skylar Bos en Bellalena (v. Florencio) op vier (70.18%.)

Daarmee gaat Nederland voorlopig aan kop in het tussenklassement. Duitsland verblijft nu op de tweede plaats voor Engeland.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties