Sanneke Rothenberger: Wordt het Deveraux of Wolke Sieben op het EK U25?

Sanneke Rothenberger: Wordt het Deveraux of Wolke Sieben op het EK U25?

0 273

De Nederlandse U25-combinaties presenteerden zich in Odense, die voor hen gold als selectiewedstrijd voor het EK. De concurrentie uit Duitsland had tegelijkertijd een selectiewedstrijd in Wiesbaden. De belangrijkste rubriek, de Piaff-Förderpreis, ging op het Pfingstturnier naar Sanneke Rothenberger (op de foto tweede van links, op het podium van de FEI Nations Cup in Vidauban). Zij stuurde Deveraux OLD, als zesjarige kampioen in Verden onder Miranda Rongen, naar de eerste plek, met een score van 74,442%. Op één na alle juryleden hadden de vijftienjarige Oldenburger ruin van De Niro aan kop geplaatst. De twee jaar oudere vosmerrie Wolke Sieben (v. Wolkenstein II) werd tweede, op nog geen procent van haar stalgenoot. Hoewel de amazone al ruim een jaar met succes in de Grand Prix rijdt met Deveraux, mikt ze zowel met hem als met Wolke Sieben op het EK U25, dat dit jaar voor het eerst gehouden wordt, in Hagen. Het is aan haar of zij dan voor Deveraux of Wolke Sieben kiest. Rothenberger: ‘Ik zal kort voor het kampioenschap wel zien wie er het beste in vorm is. Deveraux is heel constant en vindt het leuk om op een groot concours te lopen. Wolke is echter een echte vechter in de ring en ze heeft zich de afgelopen periode heel erg verbeterd.’ Nadine Husenbeth stuurde de eveneens zeventienjarige Florida (v. Fidermark) naar 71,419% en werd derde, op de voet gevolgd door Florine Kienbaum met Doktor Schiwago (v. Don Frederico) en Charlotte Rummenigge met Fidelio B (v. Fürst Heinrich).

Bondstrainer van de U25-combinaties, Jürgen Koschel, laat haar zelf de keus maken. Hij liet weten dat hij het team al zo’n beetje in zijn hoofd heeft. ‘Er moet echter nog overlegd worden over wie er naar Hagen gaan. En op het concours in Balve moeten de geselecteerde combinaties toch vormbehoud tonen, al is dat geen officiële selectiewedstrijd.’ Koschel laat zich nog niet uit over de kansen van Duitsland. ‘Buitenlandse combinaties maken een inhaalslag, maar dat vind ik positief. Het kampioenschap is hoe dan ook waardevol, met de overstap naar de senioren die er voor velen aan zit te komen. De meiden zullen me vast niet in de steek laten; medaillekansen hebben we zeker.’

Sanneke Rothenberger is met haar 23 jaar de oudste dochter van Sven Rothenberger en Gonnelien Rothenberger-Gordijn. Sönke had zijn topper Cosmo thuisgelaten en startte met de ervaren Favourit in de zware tour, wat hem een vijfde plek in de WDM-kür op muziek opleverde. Semmieke bleek onverslaanbaar bij de Junioren met de Gribaldi-merrie Geisha.

Uitslag Piaf Förderpreis U25 Wiesbaden.

Globalequestriannews/Hoefslag

Foto: FEI

Reacties