Sanne Voets: ‘Brons is niet waar we voor kwamen’

Sanne Voets: ‘Brons is niet waar we voor kwamen’

0 2752
Foto: DigiShots

Ze was zichtbaar teleurgesteld. De tranen stonden na de landenwedstrijd in de ogen van para-dressuuramazone Sanne Voets. Haar score op het EK in Gothenburg viel tegen, waardoor Nederland genoegen moest nemen met een bronzen medaille.

Demantur, het paard van Voets, had behoorlijk veel last van spanning in de proef op dinsdag. “Het is een hele spannende baan”, reageerde Voets later. “We mochten de ring maar één keer verkennen. Voor onervaren paarden is dat zeker een nadeel. Er liepen allemaal ‘dagjesmensen’ langs. Mensen die niet voor de sport kwamen, maar gewoon uit de stad kwamen en wilden zien wat er allemaal hier gebeurde. Dat is niet erg, maar het leidde wel af.”

Brons
Met name in het galop-gedeelte kon Voets niet pieken. Daardoor bleef de Nederlandse amazone steken op 70.575%. De derde score voor Nederland. Terwijl juist Voets TeamNL omhoog had moeten kunnen trekken. “Ik kan het Demantur niet kwalijk nemen, want hij heeft het nog steeds gewoon heel goed gedaan. Alleen hebben we nu ‘maar’ brons. Dat is niet waar we voor kwamen. We hebben zo’n goed team! Dit was de kans om Groot-Brittannië te verslaan. En dan kan ik het niet afmaken.”

Medaille ergens in een hoekje
Daardoor eindigde Nederland achter Denemarken en achter Europees kampioen Groot-Brittanië. Voets: “Of die bronzen medaille nu ergens in een hoekje verdwijnt? Nou, ik heb sowieso geen vitrinekast met prijzen. Dus ik denk het wel. Ik ben hier zeker minder blij mee.”

Bekijk hier de hele uitslag!

Reacties