Samenwerking Anky en Rabo Talentenplan verlengd

Samenwerking Anky en Rabo Talentenplan verlengd

0 45
anky van grunsven

Vandaag is het contract van Anky als ambassadrice van het Rabo Talentenplan opnieuw verlengd. Anky is hier erg blij mee, het Rabo Talentenplan is volgens haar een geweldig opleidingsprogramma waar zij graag nauw bij betrokken is.

Het Rabo Talentenplan is het opleidingsprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters in de disciplines dressuur, springen, eventing en para dressuur ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts. Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes.Het Rabo Talentenplan bestaat uit drie niveaus: Internationaal Talent, Nationaal Talent en Belofte. Instromen in het Rabo Talentenplan is op alle niveaus mogelijk.

Boegbeeld

Van begin af aan is Anky als ambassadrice verbonden aan het Rabo Talentenplan. De drievoudig Olympisch kampioene treedt niet alleen op als boegbeeld tijdens bijeenkomsten en (pers)conferenties, maar is steeds meer betrokken geraakt bij de sportieve invulling van het Rabo Talentenplan. Anky: ‘het Rabo Talentenplan is de laatste jaren enorm gegroeid en ik heb het gevoel dat het succes van onze jeugd vooral te danken is aan de goede samenwerking tussen de topruiters en toptrainers’.

Succes

Je kunt je afvragen in hoeverre het grote succes van de Nederlandse jeugd aan het Rabo Talentenplan te danken is. Anky: ‘Het is natuurlijk een gegeven dat je als sporter het meeste zélf moet doen. Wij kunnen alleen maar een duwtje in de goede richting geven. Maar het is toch wel opgevallen dat er bijna geen land in de wereld is dat zo veel goede jonge ruiters produceert. Het buitenland is gewoon stik jaloers. Wat die buitenlanders vooral opvalt is de veelzijdigheid van het plan. Wij besteden niet alleen aandacht aan de rijtechniek, maar ook aan het stalmanagement en aan de mentale training van de jonge ruiters’.

Uitwerking

Anky geeft het al aan, topruiters en toptrainers spelen een belangrijk rol in het Rabo Talentenplan. Hoe gaat dat in zijn werk? Anky: ‘We zijn met zijn allen bezig in het zogenaamde KNHS Trainersplatform. Daar zitten de bondscoaches in en een aantal topruiters en regionale trainers. We wisselen informatie uit en bespreken ontwikkelingen op trainersgebied. Daar halen we ook trainers uit andere sporten bij, zoals voetbal, volleybal of hockey. Dan blijf je ook op de hoogte van ontwikkelingen in andere topsporten, dat is belangrijk. Het KNHS Trainersplatform wordt gebruikt bij de selectie van talent. Op de Rabo Talentendagen komen honderden geselecteerde ruiters naar het KNHS-Centrum in Ermelo. Daar worden ruim 100 ruiters aangewezen voor 9 trainingen bij toptrainers’.

KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties