Sagacious HF nog steeds in quarantaine

Sagacious HF nog steeds in quarantaine

0 1059
Sagacious HF, hier nog onder Caroline Roffman in 2013
Sagacious HF, hier nog onder Caroline Roffman in 2013

Sagacious HF, de KWPN-ruin dat al drie weken lang in quarantaine staat door een positieve droes uitslag, is afgelopen woensdag wederom getest.

Er is bloed afgenomen voor opnieuw twee testen: de standaard complement fixation test (CFT) die gebruikt wordt door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw, hoewel veel dierenartsen aangeven dat deze niet heel accuraat is, en een andere procedure die ‘Western blot’ heet. Eigenaar Al Guden liet aan Dressage-News weten dat de resultaten vandaag binnen zullen komen.

Europa-tour met Sagacious HF

Twaalf dagen geleden kreeg het Grand Prix-paard, nadat de CFT-test positief maar het ‘Western blot’ procedure negatief terugkwam. Het paard werd positief getest nadat hij terug was gevlogen van een succesvolle ‘Europa tour’, waar hij deelnam aan de Welt Hit II-zoon deelnam aan twee Nations Cups voor Amerika.

Totdat de tests van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw erop wijzen dat Sagacious HF weer terug kan naar Wellington, waar gestald staat met zijn amazone Chase Hickok, zal hij op Miami International Airport moeten verblijven. Wanneer de testen postief worden bevonden op droes, kan het AMvL de quarantaine verlengen totdat hij geneest. Wanneer dit niet gebeurt zal Sagacious HF terug gevlogen moeten worden naar Amsterdam, waar hij vanuit vloog, of zal de achttienjarige moeten worden ingeslapen.

Droes-vrij

Amerika is al zeventig decennia lang zo goed als droes-vrij geweest. Al Guden, die vrijwel heel het leven van de ruin al eigenaar is, heeft een advocaat ingeschakeld om te zorgen dat de dierenartsen Amerikaanse overheid testen gebruiken die accurater zijn dan de CFT-test.

Bron: Dressage-News

Foto: DigiShots

Reacties