Ruim baan voor Friezen op Pegasus

Ruim baan voor Friezen op Pegasus

Hebben we Friezen op Pegasus, het Drents Gala van het Paard? Natuurlijk hebben we Friezen! Wat zou een noordelijk paardenevenement zijn zonder Frieslands (en Neerlands) trots? Dit fiere, sterke paardenras is inmiddels wereldberoemd. Tijdens het Pegasus Gala op 19 mei in Exloo komen Friezen maar liefst twee keer in actie.

Nermosbern_4Eerst komt Nemo’s Bern in actie. Deze Friezengroep heeft al vaak met veel succes in Nederland opgetreden. Het is hun roeping om het Friese ras te promoten. De naam Nemo’s Bern (kinderen van Nemo) verwijst naar de stamvader van alle huidige stamboekhengsten: Nemo 51. Het team zal met zijn Friezen laten zien hoe mooi de samenwerking tussen ruiter en paard én tussen ruiters onderling kan zijn. Op het evenement zal een achttal een fantastische kür op muziek tonen met hun fabelachtige Friese paarden.

Nermosbern_1

Walt 487

Ook amazone Hennie Roffel komt naar Pegasus. Hennie komt met Walt 487, een bloedmooie Friese hengst met mega lange manen. Hennie rijdt de hengst nog maar twee maanden. In die korte periode hebben ze het samen gepresteerd om in de categorie, lichte tour te mogen rijden. Dit is een prestatie op zich. ‘Het is een groot genoegen om Walt te mogen rijden’, vertelt Hennie.

‘Deze hengst blinkt uit in de piaffe en passage en met zijn prachtige voorkomen en bewegen is hij een verrukking om te zien. Mijn doel is om met deze prachtige hengst in de Grand Prix te gaan rijden. Walt is heel scherp aan de hulpen en doet niet onder voor een KWPN’er’, vindt zij. Walt 487 is in eigendom van Syberen Minkema en Jolanda Schreuder en opgeleid door Jean van Denventer.

Top- en subtopruiters

Hennie heeft al eerder zware tour gereden. Zij is een succesvol amazone die getraind is door Alex van Silfhout via het prestigieuze ‘Mei Grand Prix Nei Grand Prix’.

Op Pegasus komen vele top- en subtopruiters. De variatie van paardenrassen is groot. De ruiters tonen er hoe veelzijdig ze zijn en hoeveel kwaliteit zijzelf en hun paarden hebben.
Het publiek kan zien hoe subliem ruiters en amazones samenwerken met hun paard. Samenwerken is een must in de paardensport.

Tickets zijn te koop op de website, www.pegasusgaladrenthe.nl.

Foto boven: Vera Gorter, Fotogravera

Reacties