Ruim 74% voor Bordeaux in PSG

Ruim 74% voor Bordeaux in PSG

0 55

Op het Horses and Dreams-concours in Hagen behaalde KWPN-hengst Bordeaux (United x Gribaldi) met Eva Möller zojuist 74,146% in de Prix St.Georges om de Nurnberger Burgpokal. De hengst voerde daarmee zijn groep aan. Eva Möller reed een thuiswedstrijd; zij rijdt op Hof Kasselmann. De hengst is pas sinds begin van het jaar in training, nadat hij van augustus tot en met december bij stal Schockemöhle heeft gestaan om sperma te leveren. Bordeaux toonde zich altijd al een zeer talentvol paard, met vele overwinningen in de hengstencompetitie en een vierde plek op het WK in Verden in 2012. Nu, als achtjarige, doet hij al zeer goed mee op dit niveau, terwijl het pas zijn tweede wedstrijd was.

Zeer goed drafgedeelte

Volgens St-Georg had hij een zeer goed drafgedeelte en zijn uitgestrekte stap was super. In galop moet hij nog wat meer ervaring krijgen; de pirouttes waren nog te groot. Hij moet daarin meer verzameling laten zien. De vliegende wissels zijn prima, maar kunnen nog wat meer naar voren worden gesprongen. Het achterwaarts was een van de hoogtepunten in de proef. De hengst werd bij een van de juryleden nogal afgerekend op de zwiepende staart, waardoor de score gedrukt werd.

De hengst Riverdance 66 (Rascalino x Alabaster) kwam in de andere groep tot een nog beter resultaat kwam van 76,951%. Hij werd gereden door de Noorse amazone Isabel Bache. Harmony’s Don Noblesse (Dancier x Don Davidoff) werd tweede met 72,317% onder de Britse Susan Page. Tweede in de groep van Bordeaux werd Fürst Nymphenburg (Florencio x De Niro) met Tessa Frank (72,185%). Beste ruin was Hightime (Hochadel x Walt Disney I) met Hartwig Burfeind met 71,789%.

Klik hier voor alle uitslagen van Horses and Dreams in Hagen.

St-Georg/Hoefslag

 

Reacties