Rowena Weggelaar drie dagen in de top drie CDI Le Mans

Rowena Weggelaar drie dagen in de top drie CDI Le Mans

In het Franse Le Mans deed pony amazone Rowena Weggelaar dit weekend goede zaken met Navaronne van de Beekerheide. In de landenproef werd ze tweede met 71,09%. Een dag later werd ze derde in de individuele proef met bijna 72%. Zondag in de Kür op muziek bezette ze weer plaats twee. Dit keer met 75,52%.

Super stille aanleuning

De scores van de combinatie zijn de laatste maanden sterk verbeterd. Rowena legt uit hoe dat kan: “Ik heb de laatste tijd heel veel getraind met Nicolette van Leeuwen en sindsdien gaat het echt goed. In de training besteden we veel aandacht aan met rust rijden en consequent zijn. Eerst was hij een beetje wiebelig in de aanleuning, maar dat is nu helemaal niet meer zo. De aanleuning is juist super stil geworden. In de draf heeft hij een tweede draf ontwikkelt en is hij veel meer gedragen nu. De galop is ook sterk verbeterd. Daarvoor kregen we veel achten. Ik ben Nicolette enorm dankbaar voor haar hulp.”

Aken

“Ik zit nu nog wel in het B-kader, maar dit is mijn laatste jaar bij de pony’s. Ik hoop heel erg dat ik in Aken nog mag rijden. Dat zal dan de laatste wedstrijd met hem zijn en daarna wordt hij verkocht. De ponytijd is echt veel te kort en nu waren er door de Corona ook geen wedstrijden. Dat is super jammer. Ik heb er wel alles uitgehaald met hem. We hebben hele mooie overwinningen behaald en ik heb op veel mooie wedstrijden mogen rijden. Ik ben mijn ouders en iedereen op stal ook enorm dankbaar. Zonder hen kon ik dit allemaal niet doen.”

Junioren

Rowena is inmiddels ook al gestart bij de paarden. “We hebben zelf een paard waar ik Z1 mee start. Daarmee ga ik langzaam richting de junioren werken. Verder rijd ik nog twee paarden bij de basis. Het is jammer dat de ponytijd straks voorbij is, maar bij de paarden zal het vast ook weer leuk worden.”

Andere Nederlanders

Nog twee Nederlandse amazones plaatsten zich voor de Kür. Tessa van Hemert werd vijfde met Alisia met 71,82%. Yasmin Westerink eindigde met Brasil als zevende met 71,33%.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Reacties