Rousseau, Vivaldi en Johnson keur verklaard

Rousseau, Vivaldi en Johnson keur verklaard

0 136

Ook dit jaar kon de hengstenkeuringscommissie dressuur enkele hengsten voordragen voor het keurpredicaat. Bij de dressuurhengsten zijn Rousseau, Vivaldi en Johnson tot keurhengst gepromoveerd. De hengsten ontvangen hun keurpredicaat op basis van onder meer hun goede exterieurvererving en hun nakomelingen die zich positief onderscheiden in de sport.

Vivaldi

Vivaldi trakteerde het publiek op zijn eigen bewegingstalent, wat hij ook sterk doorgeeft aan zijn nageslacht. En dat demonstreerden ook zijn goedgekeurde zonen Eye Catcher onder Kirsten Brouwer, Expression onder Diederik van Silfhout en Desperado onder Emmelie Scholtens. Deze drie hengsten vertegenwoordigden ons land tevens op het WK Jonge Dressuurpaarden, waar Eye Catcher zelfs de bronzen medaille veroverde. Daarnaast was het genieten van de talenten van Cennin, de troef van Madeleine Witte uit haar voormalige Grand Prix-merrie Vitana V, maar ook van Harrold Sollenburg (Martine van Vliet) en Chinook (Jessica Buying).

Rousseau

Wousseaudonja (Marieke Pijnenburg), Watoeshi (Nicky Broxterman), Zippo (Patrick van der Meer) en Eventz Zamacho (Jill Huijbregts) lieten zien waarom hun vader Rousseau het keurpredicaat verdient. Eventz Zamacho boekte met Jill Huijbregts al diverse overwinningen in de GP U25, waaronder in mei 2015 in München en recent waren ze succesvol in Roosendaal. Grand Prix-paard Watoeshi werd voorgesteld door zijn amazone Nicky Broxterman. Patrick van der Meer heeft met Zippo al vele successen geboekt zoals recent de winst in de GP Spécial in Mechelen. En we verwachten nog veel meer moois van deze combinatie! Zeker nu ze zijn toegevoegd aan het Olympisch kader. Marieke Pijnenburg is in de subtop succesvol met haar zelfgefokte Wousseaudonja, die tevens het elitepredicaat voert. Goede reclame voor deze hengst, die zelf ook zeer succesvol was met onder meer de hoogste cijfers in zijn verrichtingsonderzoek, de tienen die hij van de gastruiters kreeg in de Pavo Cup en de zilveren medaille op het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Johnson

Glock’s Johnson TN N.O.P. is zelf op het hoogste niveau zéér succesvol, zo haalde hij onder Hans Peter Minderhoud individueel brons en teamgoud op het EK in Aken vorig jaar. Maar ook als dekhengst heeft hij veel succes. Zo werden eerder op de dag maar liefst 3 van zijn zonen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. In de show rondom zijn keurschap kwam onder meer Top’s Eddieni in actie. Eddieni presteerde recent zeer goed op de selectiewedstrijden voor de indoorkampioenschappen ZZ-Zwaar onder Theo Hanzon. Hij staat aan kop in de tussenstand samen met Cupido, die werd gereden door Arthur van Rooij. Dion Johnson DVB voert gedeeld de tussenstand aan van de selecties in de Lichte Tour. Marlies van Baalen gaf acte de préséance met deze stoere ruin. De Duitse ruiter Hendrik Lochthowe stelde de aangewezen hengst Meggle’s Boston voor aan het publiek, met wie hij al diverse successen boekte in de Grand Prix. Denise Nekeman was vorig jaar Nederlands kampioen met Boston STH en het duo droeg bij aan het teamzilver op het EK Young Riders. Boston werd in 2009 voor 65.000 euro geveild op de KWPN Select Sale en behaalde op het WK Jonge Dressuurpaarden in 2011 de knappe vierde plaats. Thamar Zweistra tot slot stelde de voorheen door Dinja van Liere gereden Hexagon’s Double Dutch, die goed presteert in de subtop.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties