Roosendaal: Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene flikken het weer

Roosendaal: Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene flikken het weer

0 112

Het CDI4* Roosendaal trapte vanmiddag af met de Junioren en Young Riders. Bij de Young Riders was het lest best. Jeanine Nieuwenhuis was de laatste starter met TC Athene, de elfjarige vosruin van United. Unaniem werd de combinatie aan kop gezet, wat resulteerde in een mooie score van nét geen 74%, bijna vier procent meer dan de nummer twee, Thalia Rockx. Ook zij zette een mooi eindresultaat neer met de veertienjarige Verdi de la Fazenda (v. Florett As): 70,044%. De top drie werd gecompleteerd met een derde Nederlandse combinatie: Jeanine Nekeman met de even oude Flemmingh-zoon Vlingh. Zij behaalde 69,956%.

Op vier zien we het eerste buitenlandse duo. Aleksandra Maksakova stuurde de Sandro Hit-zoon Scampolo naar 69,474%, gevolgd door weer een legertje Nederlandse dames: Veronique van der Panne behaalde met Whatever (v. Hexagon’s Truppa) 69,342% en Jasmien de Koeyer zette met de jonge Desperados-dochter Esperanzo 68,640% neer. Op zeven en acht zien we twee Jazz-nakomelingen. Lisanne Zoutendijk stond lang aan de leiding met Kostendrukker’s Watteau (68,158%), gevold door Marjan Hooge werd achtste met Jive (67,851%).

Junioren: Van Zwambagt op één

Ook bij de Junioren was er een Nederlandse overwinning. Febe van Zwambagt reed FS Las Vegas (v. Lord Loxley) naar 72,703%. Twee juryleden zagen in haar de winnares met ruim 74%, maar het Sloveense official beloonde haar verrichting met nog geen 69%, waardoor het totaal uitkwam op 72,703%. Lisanne Zoutendijk eindigde hier op twee met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione), met 71,261%. Op drie de voor Turkije uitkomende Lina Uzunhausen met United-dochter Donna Ray, met dezelfde score. Op vier eindigden Mercedes Verweij met Wiolita (v. San Remo) en Esmee Donkers met Chaina (v. Sir Donnerhall), met 70,360%. Ook de nummer zes, Diana van Bovenkamp met Corvette (v. Rhodium), zette een resultaat neer van meer dan 70%.

Uitslag CDI4* Roosendaal Young Riders
Uitslag CDI4* Roosendaal Junioren

Foto: Sabine Timman

Reacties