Rising stars: Firestone met twaalfjarige amazone naar bijna 80% *video*

Rising stars: Firestone met twaalfjarige amazone naar bijna 80% *video*

0 8705
Firestone
Firestone, foto: Timo Martis

Firestone vormt alweer enige tijd een combinatie met Johana Vasaryova, een twaalfjarige Tsjechische amazone. Samen komen zij succesvol uit bij de Children en gooide zij al hoge ogen op het EK in Hongarije afgelopen zomer.

Firestone naar Tsjechië

Eind 2017 verhuisde Firestone naar zijn eigenaren in Tsjechië. Daar heeft Tereza Hábová enige tijd plaatsgenomen in het zadel van de KWPN-goedgekeurde hengst. Daarna heeft de twaalfjarige Johana Vasaryova de teugels overgenomen van de Johnson-zoon.

Rising stars

Op het EK waren ze combinatie nog de beste niet Duitse of Nederlandse combinatie. Daarna nam het duo deel aan CDI Brno in Tsjechië.

De combinatie komt momenteel aan start op CDI Zakrzów in Polen. Het lijkt erop dat ze een stijgende lijn te pakken hebben en het een combinatie is om zeker in de gaten te houden. Donderdag scoorden ze 78,696%. Vanochtend deden ze daar nog een schepje bovenop, door bijna 80% te scoren. Om precies te zijn werden ze beloond met 79,662%, bestaande uit 74,074% voor het technische onderdeel en 85,250% voor de kwaliteit van de het rijden. Hiermee wonnen ze de rubriek ruim met 5% los op de rest van deelnemersveld.

Klik hier voor de video van hun winnende proef.

Bekijk hier de uitslag van vandaag.

Bron: Hoefslag

Foto: Timo Martis

Reacties