Rio teams Nederland bekend gemaakt!

Rio teams Nederland bekend gemaakt!

Het was nog even spannend voor de dressuurdeelnemers, maar het terugtrekken van Glock’s Voice N.O.P. door Edward Gal lichtte al een tipje van de sluier op. Gal gaat niet met Glock’s Undercover N.O.P, maar met Glock’s Voice naar Rio. Hij wordt vergezeld door kersverse NK kampioen Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P., Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN N.O.P. en Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P.. De Rio-teams werden vanmiddag geprestenteerd direct na het NK Zware Tour. Madeleine Witte-Vrees staat met Cennin op de reservelijst. Zij zal afreizen als voor 1 augustus een van de andere deelnemers afvalt.

Wim Ernes, die het stokje nog recent over heeft overgedragen aan Johan Rockx, was aanwezig in de ring en kreeg een daverend applaus voor zijn prestaties met het Nederlandse dressuurteam. Rockx: ‘Duitsland is sterk, Amerika is sterk, Engeland is sterk maar wij gaan er volledig voor en we gaan zeker voor een medaille.’

Overige teams

Bij de para-dressuur wordt NK-kampioen Frank Hosmar (Alphaville N.O.P. v. Sandreo) vergezeld door de nog maar 16-jarige Estée Gerritsen (Exquis Onassis v. Juventus), Demi Vermeulen (Burberry) en Nicole den Dulk (Wallace N.O.P. v. Future). Individueel zal ook Rixt van der horst met Caraat (v. Lord Loxley afreizen. Bondscoach Joyce Heuitink verwacht zeker met medailles thuis te komen.

Het eventingteam bestaat uit Merel Blom met Rumor Has it, Tim Lips met Concrex Bayro N.O.P, Alice Naber-Lozeman met ACSI Peter Parker en Theo van de Vendel met Zindane. Hetzelfde team dat vorig jaar vierde werd tijdens het EK.

Het springteam was al uitgelekt, maar daar kan nu de vijfde (reserve)ruiter Gerco Schröder met Glock’s London N.O.P. aan toegevoegd worden.:

Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P.
Harrie Smolders met Emerald N.O.P.
Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P.
Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P.

Foto: DigiShots

Reacties