Rentree Parzival op Outdoor Gelderland

Rentree Parzival op Outdoor Gelderland

0 49

Het internationaal paardensportevenement Outdoor Gelderland van 4 tot en met 9 juni mag rekenen op een primeur. Het toppaard Jerich Parzival NOP van Adelinde Cornelissen maakt na een lange wedstrijdpauze zijn rentree in Arnhem, als voorbereiding op de Wereldruiterspelen in augustus.

Op zaterdagavond 7 juni en zondagmiddag 8 juni maakt Parzival zijn opwachting in de Grand Prix en de kür (CDI3*) op muziek. Zijn amazone kijkt uit naar de comeback. ‘Ik durf het bijna niet te zeggen. Parzival is nu zeventien jaar oud en steeds als ik denk dat ik er het maximale uit heb gehaald, dan weet hij zich weer te verbeteren. Hij is nu weer nog lichter in de hand en nog meer gefinetuned dan ooit’, vertelt Adelinde Cornelissen, die op de Olympische Spelen in 2012 met Parzival individueel zilver en teambrons won en gouden medailles pakte op het EK in 2009 en 2011.

Afgelopen winterseizoen bleef Parzival buiten beeld. ‘Dat was volgens de planning. Als je het indoorseizoen rijdt, dan draait het om de wereldbekerwedstrijden. Wil je kans maken op de finale, dan moet je ze als het even kan allemaal rijden, omdat Nederland maar drie finaletickets krijgt. Dan heb je de finale eind april en vervolgens moet je een wedstrijdpauze inlassen om je paard fit te hebben voor het WK eind augustus. Ik besloot om te kiezen voor de Wereldruiterspelen in Normandië.’

‘Trainen naar optimale situatie’

Dat Parzival een wedstrijdpauze kreeg, betekende nog geen vakantie voor hem. ‘De hele winter heb ik hem doorgetraind’, vertelt de amazone. ‘Ik heb andere dingen uitgeprobeerd. Een ander bitje bijvoorbeeld. Als je op concours gaat, dan doe je dat niet. Maar als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Daarom was de wedstrijdpauze zo belangrijk. Als je techniek verandert, dan kost dat tijd. Parzival is geen vier jaar oud meer en zelf zit je ook in een bepaald stramien. Verander je kleine dingen, dan heeft dat een groot gevolg op de rest. Nu zijn we rustig aan proefgericht aan het trainen en kijk ik uit naar de eerste wedstrijd. Ik vond het super om thuis te trainen en alles te optimaliseren om het beste uit mijn paard naar boven te krijgen. Op concours gaan is ook super leuk, maar alleen maar mooi als alles voor elkaar is en daar hebben we hard aan gewerkt!’

Adelinde Cornelissen is niet de enige topper die Outdoor Gelderland in haar agenda heeft genoteerd. Ook Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, die Nederland recent nog vertegenwoordigden in de wereldbekerfinale, zijn van de partij.

Informatie over Outdoor Gelderland.nl

Persbericht/Hoefslag

Reacties