Recordscore voor Vitalis in Hof Bettenrode

Recordscore voor Vitalis in Hof Bettenrode

0 211

De Vivaldi-zoon Vitalis gooide gisteren in Hof Bettenrode hoge ogen. Daar verdiende de vos een finaleticket voor de Nürnberger Burg Bokaal, dankzij de hoogste score die er ooit in 25 jaar werd genoteerd.

De hengst werd onder Paul Schockemöhle’s amazone Isabel Freese voorgesteld en de combinatie werd beloond met 78,659%. De tweede plek ging naar Beatrice Buchwald met de achtjarige Westfaalse hengst Den Haag (75,415%) en derde werd For Romance onder Kira Wulferding (73,634%).

De hengst werd in Nederland gefokt en kwam ter wereld als Capriool. Na zijn goedkeuring bij het Westfaler-stamboek, waar de hengst het schopte tot reservekampioen, werd de naamsverandering ingevoerd. Vitalis werd nog lange tijd gereden door Hans Peter Minderhoud, maar Marieke van der Putten bracht de vos uit op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Verden (2012), waar de combinatie een zesde plaats behaalde in de troostfinale. Daarna werd hij verkocht aan Charlotte Jorst, die eveneens succesvol met hem was. Vorig jaar lukte het Paul Schockemöhle beslag te leggen op de in Duitsland zeer populaire en sterk verervende Vitalis.

Foto: Remco Veurink

 

Reacties