Isabell Werth na pr met Emilio: ‘Fijn, twee toppaarden voor Rio!’

Isabell Werth na pr met Emilio: ‘Fijn, twee toppaarden voor Rio!’

0 260
Isabell Werth en Emilio.

Op Schindhof in het Oostenrijkse Fritzens stuurde Isabell Werth Emilio (Westf., v. Ehrenpreis) naar de winst in het CDI4*. Ze behaalde een persoonlijk record van 78,960% met de tienjarige ruin, een verbetering van 2,5% ten  opzichte van hun vorige pr. Sinds vorig jaar september voerde het duo maar liefst zes keer de ereronde aan, uit negen starts. Emilio is door dezelfde eigenaar gefokt als het WK-paard van Werth, Bella Rose (v. Belissimo M), uit dezelfde moederstam. Beide hebben de Anglo-Arabier Cacir als moedersvader. Weihegold is waarschijnlijk voor Rio de eerste keus van Werth, maar deze Emilio doet niet veel voor de talentvolle merrie onder. Ze zegt daarover: ‘Ik maak nu nog geen keuze, eerste paard, tweede paard… met beide paarden doe ik m’n best. Ik ben een geluksvogel met twee van die goede paarden: een super knappe en elegante merrie en een super atleet!’

Op de tweede plek eindigde Jessica von Bredow-Werndl met de KWPN-merrie Zaïre (De Niro), met 75,540%. Judy Reynolds mocht haar KWPN-ruin Vancouver K (v. Jazz) als derde opstellen. De combinatie die Ierland zal vertegenwoordigen in Rio, behaalde 71,5%.

Prijs voor Krista Kolijn

Voor ons land is Krista Kolijn op Schindhof. Zij startte in de Prix St.Georges gisteren. Met de OO Seven-zoon Wish, een volle broer van de KWPN- en SWB-goedgekeurde hengst Zuidenwind, behaalde ze 68,605% en een negende plek. Dorothee Schneider won met de negenjarige Hannoveraner merrie Kiss Me (v. Kaiserkult), met 75,684%. Tweede werd hier Isabell Werth met de zevenjarige hengst Belantis (v. Benneton Dream), zilveren medaille-winnaar op het WK Verden.

Dressage-News/Hoefslag

Foto: Balve-optimum.de/Holger Schupp

Reacties