‘Ravel Education Grants’

‘Ravel Education Grants’

0 22

In samenwerking met Akiko Yamazaki, eigenaresse van het gepensioneerde Amerikaanse dressuurpaard Ravel, heeft het USDF jeugd comité de ‘Ravel Education Grants’ ontwikkeld, een programma dat jonge dressuurcombinaties moet gaan ondersteunen door de verkoop van sieraden met de opdruk van Ravel. Dit heeft de Amerikaanse dressuurfederatie USDF dinsdag bekend gemaakt.

Het programma maakt deel uit van het USDF Shining Star Award programma, waarbij de prijswinnaars een beurs van 500 dollar kunnen ontvangen voor de onkosten van een clinic naar eigen keus.

‘Met dit programma hoop ik dat het verhaal van Ravel herinnert blijft worden en ondersteuning zal bieden in de toekomst van onze jeugdige sterren,’ aldus Yamazaki.

Ravel werd in 2012 toegevoegd aan de USDF Hall of Fame, nadat hij jarenlang voor Amerika de kar trok in de internationale dressuursport op het hoogste niveau. Onder zijn ruiter Steffen Peters won Ravel twee individuele medailles op de wereldruiterspelen van 2010 in Kentucky, en was hij in 2009 het tweede Amerikaanse paard ooit dat de wereldbekerfinale wist te winnen. In 2008 en 2012 kwam hij aan start op de Olympische Spelen. Na zijn deelname in Londen nam de ruin afscheid van de sport.

Hoefslag/Dressage-news

Reacties