Rath stuurt Bretton Woods naar zege

Rath stuurt Bretton Woods naar zege

0 31

Matthias Alexander Rath en Bretton Woods (v. Johnson) schreven vanochtend de Prix St. Georges rubriek op naam tijdens het driesterrenconcours van Kapellen. Hoewel alle ogen gericht zijn op zijn rentree met zijn andere zwarte topper Totilas (v. Gribaldi), stuurde Rath de achtjarige Bretton Woods met 72.36% naar de zege. Daarmee weerhield hij de Nederlandse Petra van Esch met Fido Dido (v. Florencio) van de overwinning. Zij kwamen met 71.34% tot een prima tweede plaats. Kristine Moller (Denemarken) en Reve en Noir (v. Riccione) tekenden met 69.97% voor de derde plaats, voor Dominique Mohimont (België) en Zephyr (v. Jazz). Elin Aspnas (Zweden) en Hohenstaufen II (v. Hohenstein) volgden op de vijfde plaats.

Opvallend was ook de dertiende plaats van Nadia Haridass. Het komt maar zelden tot nooit voor dat er in Europa een amazone uit India op het allerhoogste niveau aan start verschijnt. Haridass stuurde haar KWPN gefokte Toronto (v. Jazz) naar een niet onverdienstelijke dertiende plaats (64.50%).

Vanmiddag rond 14:10 zal Rath voor het eerst sinds twee jaar weer Totilas in de baan rijden. Blijf via onze website op de hoogte van deze langverwachte rentree.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties