Rath en Totilas ook in Perl maatje te groot

Rath en Totilas ook in Perl maatje te groot

0 71

Tijdens de viersterren Grand Prix van Perl, die door de Duitse bondscoach Monica Theodorescu werd gebruikt als observatiewedstrijd richting de wereldruiterspelen, reden diverse Duitse combinaties zich in de kijker. Twee combinaties doorbraken de grens van 80 procent, terwijl een derde hier dicht tegenaan zat.

De zege was voor Matthias Alexander Rath, die vanochtend al met Bretton Woods zegevierde in de Prix St. Georges en nu ook zwarte parel Totilas naar het hoogste podium stuurde. De combinatie toonde zich in Kapellen en Wiesbaden al onverslaanbaar en ook hier bleken zij met 85.18% een maatje te groot voor de concurrentie. De proef was strak gereden met diverse hoogtepunten, zoals de appuyementenseries en de piaffe/passagereeks. In de changementen om de pas wil de zwarte hengst nog weleens achter de loodlijn kruipen en een pirouette had kleiner gekund. Desalniettemin plaatste het voltollige jurykorps het duo op kop met niet alleen een persoonlijk record; Totilas scoorde nooit eerder zo hoog in de Grand Prix, zelfs niet onder Edward Gal.

Isabell Werth en haar toptalent Bella Rose (v. Belissimo M) noteerden een persoonlijk record van 80.10%. De jonge merrie barst van de kwaliteiten en ging met zeer veel balans en schwung door de baan heen, waarbij vooral de aansprekende draftour opvalt. Werth toonde zich na afloop uiterst tevreden over de tienjarige, die ze nu al haar beste paard ooit noemt. Kristina Sprehe en Desperados FRH (v. De Niro) mochten als derde opstellen met 79.70%. Dit duo liet een correcte proef zien, met hier en daar nog wat slordigheidsfoutjes. Fabiënne Lütkemeier en D’Agostino FRH (v. De Niro) volgden met 75.84% op de vierde plaats, voor Jessica von Bredow-Werndl en Unee BB (v. Gribaldi), met 75.38% goed voor de vijfde plaats.

Helen Langehanenberg en Damon Hill NRW ontbraken vandaag. Zij kregen vrijstelling van deelname van de bondscoach, maar zullen in Aken wel aan start verschijnen.

Foto: Remco Veurink

Video: Clipmyhorse/Horses

Reacties