Provinsje Fryslân Priis voor Elke W

Provinsje Fryslân Priis voor Elke W

0 46
fries-wierd 409

Afgelopen weekend vond Concours Hippique Oranjewoud plaats. Op zaterdag 31 mei werd de dressuur voor paarden verreden. De best presterende Friese paarden van alle klassen werden uitgenodigd voor de finale ‘beste Fryske hynder’ van CH Oranjewoud op zondag 1 juni. Hier werd in twee groepen gestreden om de Provinsje Fryslân Priis. Alle finalisten mochten nogmaals een dressuurproef laten zien die beoordeeld werd door juryleden mevr. A.J. Brenninkmeyer en mevr. C. Vega.

In de eerste groep (klasse B t/m M2) verschenen 15 combinaties aan de start. Winnaar van de Provinsje Fryslan Priis werd Marga de Wolff met Elke-W. Ster (Jesse 435 x Hearke 254) met een mooie score van 67,50%. Zij werd op de voet gevolgd door Marrit Reusien met Hidde fan de Brinkhof (Tsjalke 397) met 67,17%. De derde plaats was voor Thea Dijkstra met Geartsje fan Bangazathe (Brandus 345 SP x Anton 343), volle zus van de bekende Kroon- en Sportmerrie Rosa fan Bangazathe. Zij behaalden een score van 66,50%.

Winnaar van de tweede groep (Z1 t/m ZZ-licht) bestaande uit vijf finalisten werd Marsja Dijkman met Alfvera fan ‘e Beijemastate Kroon (Arjen 417 x Feitse 293P) met 66,03%. Zij kwamen uit in de klasse Z1. Margriet Koopmans-Wiersma werd tweede met Tallina K.W. Ster (Dries 421 x Leffert 306 P; Z2, 65,44%) en Hilda Rijpkema eiste de derde plaats op met Knilllis (Wikke 404 x Leffert 306 P; ZZ-licht, 62,71%).

De huldiging van alle finalisten en de winnaars vond ’s middags plaats op het hoofdterrein van CH Oranjewoud. Onder aanvoering van dekhengst Felle 422 voor de sjees en Obbe van der Weide aan de leidsels kwamen alle combinaties binnen. Voor de kampioenen waren er naast een geldprijs een mooie staatsiedeken, halster en waardebonnen. Kampioenen Marga de Wolff en Marsja Dijkman werden na de ereronde uitgenodigd om plaats te nemen naast Obbe in de sjees om nog een wedstrijdje ringsteken te doen. Door drie ringen te scoren wist Marsja Dijkman nog een fles wijn te winnen. Een mooie promotie van het Friese ras op dit drukbezochte en gezellige Concours Hippique!

Klik hier voor de volledige uitslag.

Reacties