Project ‘Mei Grand Prix Nei Grand Prix’ wint prijs

Project ‘Mei Grand Prix Nei Grand Prix’ wint prijs

0 161

Diverse regio’s ontplooiden initiatieven waarvan de drie meest spraakmakende werden genomineerd voor de hoofdprijs van 1000 euro. Onder grote publieke belangstelling toonden de drie genomineerde regio’s vrijdagavond op het Nationaal Hippisch Centrum in het kort wat hun initiatief behelsde.

De avond werd afgetrapt door de regio Utrecht. Met behulp van paarden van dressuurstal Van Baalen, werd de relatie tussen een functioneel exterieur en de bruikbaarheid in de sport geïllustreerd.

Koningin van het Noorden

Daarna volgde de regio Groningen van de KNHS, die uiteindelijk tweede werd met het project ‘Koningin van het Noorden’, een wedstrijd voor jonge springpaarden die gefokt zijn bij fokkers uit de drie Noordelijke provinciën. Wout-Jan van der Schans begeleidde dit gedeelte van de avond op zeer praktische en directe wijze. Wat begon als een exterieurbeoordeling eindigde in een interessante openbare les waardoor de kwaliteiten van deze merries nog beter uit de verf kwamen.

De avond werd beëindigd met de vijf top-dressuuramazones die meedraaien in het project Mei Grand Prix Nei Grand Prix van de regio Friesland. Alex van Silfhout begeleidt de dames in hun weg naar de Grand Prix. Op zijn bekende energieke wijze liet hij het publiek zien waartoe deze amazones ondertussen in staat zijn.

Olievlek

En het mooie aan dit project is dat deze amazones zelf weer een groep jongeren onder zich aan het selecteren zijn die door hun zullen worden begeleidt op de weg naar de hogere sport. Als een olievlek wordt de opgedane kennis uitgespreid over de gehele regio, het toppunt van fokkers en ruiters bij elkaar brengen en gaan voor de hoogste sport. Dat vond de jury ook, vandaar dat deze regio uiteindelijk met de hoofdprijs huiswaarts kon keren.

Bron: Stegen

Foto: Remco Veurink

Reacties