Prestigieuze prijs voor Helgstrand Dressage

Prestigieuze prijs voor Helgstrand Dressage

0 147
WK Ermelo

Elk jaar is het zakenleven in Denemarken op zoek naar rolmodellen die werkgelegenheid creëren en staan voor ‘groei en optimisme’ in Denemarken. Dit jaar viel de keuze net als vorig jaar op Helgstrand Dressage, als toonbeeld van een gezond Deens bedrijf. En dus won Andreas Helgstrand opnieuw de prestigieuze Gazelle Award.

‘Helgstrand Dressage is gekozen omdat de stoeterij, een compleet analoge bedrijfstak, van digitale hulpmiddelen zoals video en social media om ervaringen uit te wisselen en klantcontacten te realiseren. Zo wordt de verbinding met industrie en web gemaakt’, aldus de jury.

Andreas Helgstrand is in zijn nopjes met de prijs. ‘Je weet in die hele specialistische bedrijfstak, de paardensport, niet waar je staat ten opzichte van ‘gewone’ succesvolle bedrijven. ‘Het is geweldig dat we daarmee kunnen wedijveren.’ De afgelopen jaren groeide Helgstrand Dressage in Noord-Jutland naar 150 stallen en 47 werknemers.

‘Op dit niveau willen we succesvol blijven. We doen steeds meer contacten op, vrienden en kennissen, die het fijn vinden om met ons zaken te doen.’ Eén van de nieuwe uitdagingen voor Helgstrand is het organiseren van een nieuwe internationale spring- en dressuurwedstrijd, Equitour Aalborg, samen met Jens Trabjerg. ‘Het is een voordeel om zaken te doen en sponsors aan te trekken als je bekend en gerespecteerd bent’, aldus de handelaar, ondernemer en Grand Prix-ruiter.

Helgstrand Dressage timmert aan de weg met de koop en verkoop van (jong) dressuurtalent. Verder is Andreas Helgstrand trainer van wereldbekende combinaties, zoals stalruiter Severo Jurado Lopez met Lorenzo en Fiontini en Morgan Barbançon Mestre met Girasol. Vorig jaar was Helgstrand herhaaldelijk negatief in het nieuws vanwege oplichting en mishandeling van zijn toppaard Akeem Foldager. De niet-paardensport gerelateerde prijs is een mooie blijk van waardering voor de man uit Vodskov.

Ridehesten/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties