Presentatie jurysysteem op GDF

Presentatie jurysysteem op GDF

0 18

Tijdens het Global Dressage Forum van 2013 in Hooge Mierde (28 t/m 29 oktober) zal een nieuw jurysysteem voor de Kür op muziek worden gepresenteerd. Olympisch juryleden Stephen Clarke (Engeland) en Katrina Wüst demonstreren het computergestuurde systeem en beantwoorden tevens vragen.

Tijdens een recente dressuurmeeting in Warendorf presenteerde Wüst het unieke systeem aan een groep experts. De FEI besloot toen dat het systeem potentie heeft en daarom krijgt men het te zien tijdens het Global Dressage Forum.

Tineke Bartels: ‘Het is een transparant systeem voor zowel juryleden als ruiters. Het maakt het jureren begrijpelijk voor het publiek, de media en tv-presentatoren. Een objectieve uitleg zal vanaf nu mogelijk zijn. Dit systeem is, naar mijn mening, een perfecte basis voor het ontwerpen en verbeteren van het jurysysteem van de toekomst.

Het nieuwe systeem zal op maandag 28 oktober gepresenteerd worden aan internationale trainers, ruiters, juryleden, journalisten en andere dressuurfanaten.

Hoefslag/Eurodressage

Foto: Remco Veurink

Reacties