200.000 euro voor fraaie zoon van Blue Hors Zack

200.000 euro voor fraaie zoon van Blue Hors Zack

0 251

Tijdens de dertiende editie van de Zuid-Duitse hengstenkeuring in München-Riem werd vanmiddag als afsluiter een hengstenveiling georganiseerd. Na het uitdelen van de premies ging de veiling van start. Premies werden uitgedeeld aan

Cat.nr 05: (Ampére x Stedinger)
Cat.nr 11: (Decurio x Samba Hit)
Cat.nr 39: (Zack x Solos Carex)

Cat.nr 47: (Chacco Chacco x Lone Star)
Cat.nr 49: (Chin Champ x Calido I)
Cat.nr 65: (Zirocco Blue x Acorado)

De hengsten die een premie mochten ontvangen gingen ook voor het meeste geld over de spreekwoordelijke toonbank.

Dressuurhengsten

De Ampére x Stedinger (nr. 5) veranderde evenals de Decurio x Samba Hit (nr. 11) voor een ton van eigenaar. Op de Nederlands gefokte nr 13: (Don Juan de Hus x Rivero II) werd 165.000 euro geboden, maar de klapper van de avond werd echter nr. 39. De in Denemarken door Tove en Ove Möller gefokte dressuurhengst van Blue Horse Zack x Solos Carex ging van de hand voor 200.000 euro en blijft in Duitsland. Voor nr. 18: (For Romantic x Don Romantic) werd 50.000 euro geboden. Daarmee is deze hengst de duurste van de hengsten die niet goedgekeurd werden.

Springhengsten

Bij de springhengsten werd Chin Champ x Calido I (nr. 49) de veilingstopper. Zijn oude eigenaar Heinrich Geyer neemt afscheid van hem voor een bedrag van 85.000 euro. Lest best in de ring was nr. 65: (Zirocco Blue x Acorado). Hij wisselde voor iets minder, namelijk voor 80.000 euro, van eigenaar. De Nederlands gefokte Imposant (Comme Il Faut x Corland) kreeg geen premie, maar zijn nieuwe eigenaar had wel 50.000 euro voor hem over.

Buitenland

Alle premiehengsten blijven binnen de Duitse landsgrenzen. Slechts vijf hengsten vertrekken naar het buitenland, maar dit betreffen bijna allemaal niet goedgekeurde hengsten. De goedgekeurde zoon van Flipper d’Elle x Quinar is aangekocht door een Australiër. De dressuurhengsten waren meer in trek dan de springpaarden, al was het totale bedrag van de veiling met 1,7 miljoen beduidend lager dan vorig jaar. In 2015 werd er een totaal bedrag van 2 miljoen uitgegeven. Het gemiddelde lag op 40.964 euro. Voor één hengst werd geen prijs genoteerd.

Klik hier voor video’s van de hengsten

Klik hier voor het overzicht van de veilingprijzen

Reacties