Pompadour: Nederlandse dressuurhegemonie

Pompadour: Nederlandse dressuurhegemonie

0 636

Joyce Lenaerts heeft het CDI3* van Pompadour gisteren positief afgesloten. De amazone boekte op zaterdag al winst in het Intermediaire I en voegde hier zondag ook nog eens de Kürzege aan toe. In het zadel van de KWPN gefokte Authentic (v. Fürst Heinrich) kwam de Nederlandse tot een eindscore van 73.65%. Dit betekende een nipte overwinning, want landgenote Jonna Schelstraete volgde met Cupido (v. Tuschinski) op de voet. Met 73.62% was er voor hen een tweede prijs. Bertille Pelardy (Frankrijk) was op eigen grond met Hilario Saint H (v. Herzensdieb) goed voor de derde prijs (71.95%), voor Karen Nijvelt en de Showtime-nazaat Bite The Bullit (71.10%). Margreet Prosman en Androdine (v. Sandro Hit) sloten aan op de vijfde plaats (70.42%), waarna Dominique van der Horst en Wolfhoeve’s Bones bezit namen van de zesde plaats (69.95%).

Ook bij de pony’s domineerde Oranje. Guusje van Heeswijk en Heidehof’s Don Diëgo (v. Morgenland’s Fabian) bleken met 75.33% te sterk voor de Belgische Ann-Sophie Goethals en Timberland (v. Topnatrejo). Romy-Anisa Rozestraten en Mystery (v. Make My Day) ontvingen een derde prijs (73.29%), gevolgd door Maybrett Schreur en Leuns Veld’s Winston (v. Bodo) op de vierde plek. Suzanne Keijwegt en Dano’s Miracle KS (v. Bodo) maakten de top vijf compleet.

Bij de junioren zwaaide Imke Been de scepter. Samen met haar vijftienjarige Toto Divette (v. Metall) kwam de amazone tot een percentage van 72.54%). Laura de Graeve en Sandro’s Diamond (v. Sandro Hit) behaalden voor België de tweede prijs (69.16%), voor landgenoten Louise Mourlon Beernaert en Robinho (v. Rohdiamant).

Foto: Remco Veurink

Reacties