Phine Konijn: “Ik wilde echt wat doén om anderen te helpen”

Phine Konijn: “Ik wilde echt wat doén om anderen te helpen”

Phine Konijn was met haar eerste pony, B-pony en Dartmoor Mexx, succesvol in de sport. Nu heeft ze een grotere pony, merrie Perry, onder het zadel. Naast de paarden en school heeft Phine ook haar eigen bedrijfje VitaPhine.

“Ik weet nog heel goed dat ik begon met rijden op een kleine manege, waar ik ook mijn eerste wedstrijdje reed. Wat was ik zenuwachtig zeg! En ik reed ook nog op een groot paard. Iedereen zei tegen mij ‘ga toch op een pony’, maar ik vond het wel een uitdaging en dacht ‘kom maar op!’.”

Kür op muziek

“Toen kwam mijn moeder op Facebook de 21-jarige Mexx tegen en daar was meteen een match mee. Al liep hij wel wat sneller dan de pony’s op de manege. Met Mexx ben ik in de B begonnen en zijn we uiteindelijk binnen drie jaar Z startgerechtigd geworden. Mexx is best een stoute pony. Je moet er goed aan rijden, want hij doet het niet vanzelf. Soms gaat hij schrikken om je uit te proberen, maar als je het goed doet , is hij ook heel werkwillig. Hij is ook best eenkennig, maar ik heb een super band met hem. De eerste keer dat ik wedstrijd met hem had en we hem in gingen vlechten, was hij helemaal blij. Eén van de hoogtepunten was wel het rijden van een kür op muziek op de Dartmoor-dag. Nu rijd ik af en toe nog een rustig buitenritje met hem.”

Aan rijden

“Inmiddels heb ik een groter pony, Perry. Zij is niet zo stout als Mexx. Toch zijn ze ook wel weer een beetje hetzelfde, want je moet er wel aan rijden. Maar als je op de goede weg bent, helpt ze je ook, heb ik het idee. Met haar spring ik ook. Ze is echt super lief.”

VitaPhine

“Mijn bedrijfje VitaPhine, www.vitaphine.nl, dat kinderen met problemen helpt is een jaar geleden opgericht. Er was namelijk voor kinderen een pitch-wedstrijd georganiseerd door de kamer van koophandel en daar wilde ik aan mee doen. Ik heb hard nagedacht over wat voor bedrijfje ik wilde. Omdat mijn ouders gescheiden zijn en ik daar wel wat moeite mee had, kwam ik bij therapeuten. Maar dan zit je stil, krijg je een heleboel vragen en moet je alles opschrijven. Ik merkte dat als ik mijn vriendinnetje, die zelf ook wat probleempjes heeft, erover sprak tijdens het spelen, ik dat veel fijner vond. Zo kwam ik op het idee dat ik juist echt wat wilde doén om kinderen te helpen.”

Zelf bepalen

“Ik heb bedacht om mijn pony’s, hondjes en het VitaPhine emotie- en memoryspel in te zetten. We gaan dan aan de slag met de dieren of de spelletjes en ik vraag bijvoorbeeld ‘hoe vond je het?’ of ‘wat heb je hier zelf aan gedaan?’. Maar eigenlijk wil ik juist niet te veel vragen en mogen de kinderen zelf bepalen wat ze kwijt willen.”

Op tv

“Ik kwam in de finale van de pitch-wedstrijd en won die uiteindelijk ook nog met mijn idee voor het bedrijfje! Ik ben in verschillende tv-programma’s geweest die mij volgde. Zoals het VPRO-programma ‘Nog een week’, waarbij we toe werkten naar het openingsfeest van mijn bedrijf. Voor het programma van Young Capital ‘Wat een baas’ was ik ook uitgenodigd. Deze filmpjes staan op YouTube. Van de week ben ik ook uitgenodigd door planet BEE om ambassadeur  te worden. Deze stichting wil graag dat kinderen elkaar inspireren.”

Motto

Als laatste wil ik nog graag mijn motto meegeven: “Probeer altijd door te zetten, ook al heb je je doelen niet bereikt, werk er wel naar toe.” (CdB)

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Foto: Privébezit/ Inge Meeuwise

Reacties