PETA aanklacht jegens Totilas-team toch in behandeling

PETA aanklacht jegens Totilas-team toch in behandeling

Er komt een vervolg op de strafklacht van dierenbeschermingsorganisatie PETA. PETA liet vorige maand weten het team rondom Totilas aan te klagen wegens dierenmishandeling. De hengst zou volgens PETA het grootste gedeelte van de dag in zijn box moet doorbrengen, wat volgens de radicale stichting misdadig zou zijn.

Een ander voorbeeld van mishandeling is volgens PETA het gebruik van de LDR-trainingsmethode van Sjef Janssen, waar de hengst nu aan wordt onderworpen. Hierbij refereert men naar het trainingsfilmpje van Rath en Totilas tijdens Horses and Dreams.

Het openbaar ministerie van Frankfurt neemt de aanklacht serieus. De omstandigheden waarin Totilas verkeert zullen daarom door een onafhankelijke deskundige worden beoordeeld. Onder andere  Ann Kathrin Linsenhoff, Paul Schockemöhle, ruiter Matthias-Alexander Rath en diens vader en trainer Klaus-Martin Rath worden in de aanklacht genoemd. Rath senior liet echter al eerder in een persverklaring weten dat de deskundige welkom is op zijn terrein: ‘Totilas en alle paarden op mijn terrein staan onder voortdurende controle van een veterinair team. Er zijn nooit problemen geweest en deze verwacht ik nu ook niet.’

Reacties