Pegasus: Veronique Roerink en Working Equitation

Pegasus: Veronique Roerink en Working Equitation

Veronique Roerink - Flanell WK Selectie 6 Jarigen 2016 © DigiShots

Pegasus is een nieuwe paardenevenement dat op 19 mei in Exloo plaatsvindt. Geen wedstrijden dit keer dus. Wat dan wel? Een avond bomvol demonstraties, clinics en shows van top-en subtopruiters uit verschillende disciplines.

Een willekeurige greep:

Veronique Roerink

Wil je weten hoe je met problemen tijdens de proef omgaat? Veronique Roerink geeft een clinic over probleemoplossend denken. Veronique is Drents kampioen ZZ licht 2017 en rijdt tot en met Grand Prix niveau. Opgegroeid in Friesland, woont ze nu in Beilen, waar ze haar eigen kleinschalige stal heeft. Met haar zelfgefokte merrie Flanell behaalt ze nu het ene succes na het ander. Zo werd ze in 2016 4e in de voorrondes van het wk 2016 voor jonge dressuur paarden en in de finale werd ze 7e. Het gaat het laatste jaar hard met Veronique en Flanell: tijdens het NK 2017 mochten ze in de klasse ZZ licht de bronzen medaille mee naar huis nemen.

Op Tolbert debuteerden ze dit jaar in ZZ Zwaar, om er meteen met de hoofdprijs vandoor te gaan. Ze zette er een topscore neer van 71,5%. De bescheiden Veronique blijft er nuchter onder en heeft alvast één tip: “Prijzen winnen is natuurlijk fantastisch. Maar belangrijker is elke dag plezier met je paard hebben. Daar wegen geen Olympische Spelen tegenop.”
Veronique geeft je op het gala een kijkje in haar gedachten voor en tijdens een proef. Hoe bereidt ze zich voor en wat komt ze onderweg tegen?

Working equitation

Working equitation is een sport die sterk in opkomst is. Arie de Best geeft samen met Talina Lorei en Daniëlle Fienne een demonstratie WE. Arie is niet de eerste de beste: in 2016 was hij kampioen WE3.
Nu is Arie in het bezit van een echt karakterpaard, Zarida. Zarida was zo’n merrie die van mening was dat zij het allemaal zelf had uitgevonden. Regelmatig liet zij Arie tijdens het concours in de steek als ze er weer eens geen zin in had en ging hij gefrustreerd naar huis. Toch wist Arie dat de merrie ondanks haar nukken wel kwaliteiten bezat en hij zette door. Zo wist het duo toch nog dressuur zz zwaar te bereiken.

Tot Arie op een dag kennis maakte met de Portugese paardensport, Working equitation. Hij deed voor de lol een keer mee met een les en maakte kennis met de oefeningen van WE. Verrast ontdekte Arie dat de verschillende onderdelen berusten op controle en samenwerking met je paard. Het waren zeer gerichte dressuuroefeningen. Arie was nog verbaasder toen hij merkte, dat zijn merrie Zarida er voor het eerst in hun carrière echt over nadacht om mee te werken.

Zo werden Arie en Zarida een echt team en samen oefende ze fanatiek op hun nieuw ontdekte sport. Het trainen werd beloond. Arie en Zarida behaalden op de internationale wedstijd in Brabant de eerste prijs in de klasse W.E. 3, vervolgens ging de reis naar Duitsland waar het team de tweede prijs in de klasse W.E 3 behaalde. Ook startte Arie met Zarida in Frankrijk, La Working Equitaion a Pariberique 2016.

Reacties