Pavo Cup: Revanche voor Desperado

Pavo Cup: Revanche voor Desperado

Het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Verden liep in de finale uit op een anticlimax voor Desperado (Vivaldi x Havidoff) en amazone Emmelie Scholtens. Vier dagen later volgde een revanche in Ermelo. Tijdens de halve finale van de Pavo Cup bij de vijfjarigen liep de zwarte hengst naar een absolute topscore van 94,5 punten. De strijd is echter nog niet gestreden, want ook in Verden imponeerde Desperado in de kwalificatieronde.

Op de tweede plaats volgde een andere troef van Scholtens, eentje die juist in de WK-finale wist te pieken. Deze Dorado (Krack C x Rousseau) won brons in Verden en kwam vandaag in de buurt van zijn stalgenoot met een totaal van 93,5 punten. De KWPN-hengst Dancer (Vivaldi x Tango) volgde daar weer kort achter en scoorde onder Kirsten Brouwe 92,5 punten.

Vijf ‘Verden-gangers’

De volledige top vijf werd ingenomen door WK-gangers. Als vierde eindigde Dream Boy (Vivaldi x Ferro), die onder Gerdine Maree een totaal van 90 punten kreeg. Don Tango B (Contango x Jazz) haalde met Diederik van Silfhout 86 punten en werd vijfde. De beste 29 combinaties komen donderdag aan start in het eerste onderdeel van de finale. (foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de uitslag.

Bron: KWPN (bewerkt door Hoefslag)

Vergelijkbare artikelen

Reacties