Pavo Cup: Gedeelde leiding

Pavo Cup: Gedeelde leiding

De halve finale van de Pavo Cup voor vierjarige dressuurpaarden op de KWPN Paardendagen in Ermelo werd vandaag gewonnen door twee KWPN-hengsten. Zowel Everdale (Lord Leatherdale x Negro) met Severo Jurado Lopez als El Capone (UB40 x OO Seven) met Marieke van der Putten in het zadel behaalde 88,5 punten en hielden daarmee 90 andere vierjarigen achter zich.

Plaats drie werd ingenomen door Florencio-zoon Esteban (mv. Jazz). Met Petri Bax scoorde de voshengst exact 88 punten. De derde plek was voor Ebony (Painted Black x Jazz) onder het zadel van Vai Bruntink, met 87 punten. Deze hengst werd eveneens aangewezen voor de tweede bezichtiging, die tijdens de finale van de Pavo Cup plaatsvindt. Het laatste gold ook voor Exellent (Negro x Tenerife VDL). Al kwam hij op een 32ste plek en met 79 punten wat minder uit de verf.

Vier KWPN-hengsten op rij

De overige aanwezige KWPN-hengsten eindigden ook hoog in het klassement. Vanaf een ex aequo tiende plek t/m plek vijftien vinden we achtereenvolgens terug in de uitslag: Kartsevo Etoile (v. Don Schufro), Eye Catcher (v. Vivaldi), Estoril (v. Zhivago) en Expression (v. Vivaldi). De recent gekeurde Electron (v. Ampère) volgt op plek 22.  Alleen Enzo Ferrari (v. Painted Black) viel in negatieve zin op, met een 78ste plaats en 70,5 punten.

Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor een korte impressie van Everdale en hier voor El Capone.

Bron: KWPN (bewerkt door Hoefslag)

Reacties