Patrick van der Meer: ‘Zippo loopt steeds beter!’

Patrick van der Meer: ‘Zippo loopt steeds beter!’

0 718
Patrick van der Meer en Zippo tijdens de wereldbekerkwalificatie in Herning
Patrick van der Meer en Zippo tijdens de wereldbekerkwalificatie in Herning (foto: DigiShots)

Vandaag werd op de Duitse Masters in Stuttgart de Grand Prix verreden. Dat Isabell Werth met Weihegold OLD de wereldbekerkwalificatie won, zal niemand verwonderen. Haar landgenotes Helen Langehanenberg (met Damsey FRH) en Jessica von Bredow- Werndl (met KWPN’er Zaire-E) vervolledigden het podium. Patrick van der Meer reed Zippo naar een mooie achtste plaats.

Geen recordscore voor Werth

We zijn intussen al gewend geraakt aan het feit dat Isabell Werth steeds records lijkt te breken. Met Weihegold werd ze door de jury beloond met een mooie score van 82,080%. Geen recordscore deze keer, Werth liet weer prachtige dingen zien met haar merrie, maar er slopen ook wat foutjes in haar proef.

Werth liet na haar proef optekenen dat het de eerste wedstrijd voor Weihegold was na het EK in Gotenburg, en dat ze dus nog een beetje heet was.

Persoonlijk record voor Damsey FRH

De tweede in de ranking, Helen Langehanenberg, moest zich tevreden stellen met een score die maar liefst zes procent lager lag dan die van Werth. Voor haar GP-proef met Damsey kreeg de Duitse een score van 76,060%. Voor de bruine ruin wel een persoonlijk record! Jessica von Bredow-Werndl is op dreef de laatste tijd, en dat resulteerde hier in een derde plaats met Zaire-E. De KWPN-merrie scoorde hier weer wat hoger dan in Herning vorige maand.

Van der Meer: ‘Zippo voelde fijn aan’

Patrick van der Meer reed zijn dertienjarige KWPN-ruin Zippo (v. Rousseau) naar een mooie achtste plaats in de Grand Prix. De combinatie scoorde 71.180 %. Daarmee is van der Meer gekwalificeerd voor de kür op muziek, die morgen verreden wordt.

Van der Meer: ‘Ik ben zeker tevreden, het scheelde maar een half procentje met nummer zes! Zippo liep goed, ik kwam wat moeilijk uit mijn eerste piaffe en had wat spanning in de draf. Verder voelde hij fijn aan. Morgen in de kür wil ik proberen om hetzelfde gevoel te houden. Het lopen en het totaalbeeld worden steeds beter, nu moeten die kleine dingetjes er nog uit!’

Uitslag WB Grand Prix Stuttgart

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

Foto: DigiShots

 

Reacties