Paralympics: Sanne Voets tweede in teamtest

Paralympics: Sanne Voets tweede in teamtest

Sanne Voets, Demantur
Sanne Voets en Demantur (foto: DigiShots)

Met een mooie 70,316% is Sanne Voets zojuist op een tweede plek geëindigd in de teamtest op de Paralympics in Rio. De amazone rijdt in Rio niet op haar vertrouwde Vedet PB N.O.P., maar op de vrij onervaren Demantur (v. Vivaldi), die ze sinds dit jaar uitbrengt. Haar proef werd gekenmerkt vanwege de constantheid. Op eigenlijk alle onderdelen scoorde ze van een 6,5 tot 8, waarbij vooral de goede galop van Demantur opvalt. Het enige onderdeel dat bij het ene jurylid die wat uit de toon viel met zijn score -67,5%, tegenover de overige juryleden die de proef allemaal met net geen 70% tot 72,8% beoordeelden- was één 5 op de stap. Sanne rijdt op individuele basis; haar resultaat telt dus niet mee voor de medailles. Sanne: ‘Ik had gehoopt op iets meer punten maar hij deed verschrikkelijk zijn best. Meer kunnen we niet doen.’

De winst in deze proef van Grade III ging naar de Noorse Ann Cathrin Lubbe met Donatello (72,237%); derde werd de Deense Susanne Sunessen met Que Faire. Haar score bedroeg 70,158%.

Voor ons land komt Nicole den Dulk met Wallace N.O.P. zometeen in actie. In Grade 1b gaat zij als vierde combinatie van start. Haar resultaat zal wel worden meegenomen in de teamuitslag.

Uitslag Paralympics Grade III.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties