Rio: 72,381% voor Frank Hosmar

Rio: 72,381% voor Frank Hosmar

Frank Hosmar kwam vandaag, als tweede ruiter van het Nederlandse team, in de ring op de Paralympics in Rio. Hij is niet degene die de gehoopte huizenhoge score neerzette. In Grade IV reed hij zojuist met Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) een resultaat van 72,381%. Daarmee bleef hij Lisa Martin uit Australië nipt voor, maar moest hij wel een achterstand van ruim 2% incasseren op Michèle Georges uit België en Sophie Wells uit Groot-Brittannië.

Wells, winnares van WK-teamgoud in 2014 en EK-goud in 2011 en 2013 stuurde KWPN’er Valerius (v. Flemmingh, uit de stam van Glock’s Undercover), naar 74,452%. Michèle George, Olympisch, WK- en EK-kampioene, was met FBW Rainman (v. Rubicell) nóg een graadje sterker en behaalde 75.286%.

Morgen is de laatste dag van de teamtest, waarop Demi Vermeulen en Rixt van der Horst (beide in Grade II) in actie komen. Daarna wordt in alle Grades de individuele proef gereden, waarvan eveneens de beste drie van de vier resultaten meetellen. Na de individuele proeven weten we dus of het het team van Joyce Heuitink is gelukt een zo fel begeerde podiumplek te bemachtigen. Naar aanleiding van de individuele proeven worden ook al de eerste medailles uitgereikt. Daarnaast zien we de beste zeven combinaties per Grade terug in de finale, de Kür op muziek, die zondag gereden wordt.

Paralympics Grade IV.

Foto: DigiShots

Reacties