Para amazones opnieuw op dreef in Mannheim

Para amazones opnieuw op dreef in Mannheim

0 218
Sanne Voets
Sanne Voets-Vedet PB N.O.P.

De laatste dag van het CPEDI in het Duitse Mannheim verliep ook vandaag uiterst succesvol voor de Nederlandse para dressuurruiters. Sanne Voets (foto) liet er geen twijfel over bestaan wie er de beste is in Grade III als het gaat om het rijden van de kür op muziek. Ze won met haar wereldkampioenspaard Vedet PB N.O.P. (v. Florestan I) zojuist met overmacht, met een geweldige score van 78,5%. Daarmee liet ze haar Duitse concurrente Hannelore Brenner met de inmiddels twintigjarige Women of the World (v. Walt Disney) ver achter zich (72,517%). Anne Cecilie Ore werd derde met Findan (v. Fidertanz). Ilona Goes met Zalisto (v. Florencio) eindigde deze keer net naast het podium met 70,333%, ruim een halve punt achter de Noorse.

Wereldkampioen Rixt van der Horst won in Grade II de kür op muziek met Gribaldi-zoon Uniek N.O.P. met 75,333%, al viel één jurylid uit de toon met een vierde plek waardoor de nummer twee, Carolin Rutberg met Mirage nog dichtbij kwam met 74,667%. Demi Vermeulen werd derde met Vaness (v. Onze Fons), met 72,583%.

Voor Nicole den Dulk met Wallace (v. Future) was er een tweede plaats in Grade IB. Ze moest opnieuw het hoofd buigen voor Olympisch, wereld- en Europees kampioen Pepo Puch met Fine Feeling (v. Fabriano). De score voor Den Dulk met haar twaalfjarige ruin bedroeg 72,583%; de Oostenrijker behaalde ruim 75%.

Uitslagen CPEDI Mannheim.

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties