PanAm Games: Graves en ‘Nederlandse’ Verdades stellen teamgoud veilig

PanAm Games: Graves en ‘Nederlandse’ Verdades stellen teamgoud veilig

0 102

Het Amerikaanse dressuurteam heeft zowel team- als individueel goud in de wacht gesleept tijdens de Pan American Games in Toronto, Canada. Het team van bondscoach Robert Dover heeft zich daarmee tevens gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro (Brazilië).

Het gouden kwartet bestond uit WEG sensatie Laura Graves (Verdades), routinier Steffen Peters (Legolas) en Lichte Tour combinaties Kimberley Herslow (Rosmarin) en Sabine Schut-Kerry (Sanceo). In de Grand Prix van zaterdag mocht Peters als eerste opstellen dankzij een score van 77.24%, gevolgd door teamgenote Graves (75.08%). Gezamelijk kwam het viertal na de eerste proef tot 230.50 punten. Het resultaat van Peters en de dertienjarige Laomedon-zoon viel in de Special tegen, waardoor het duo slechts 72.66% verdiende. Graves en de KWPN gefokte Verdades (v. Floret AS) stelden met 77.17% het goud veilig voor de Verenigde Staten. Gastland Canada leverde met het zilver eveneens een prima prestatie. Het brons ging met Brazilië mee naar huis.

De Pan American Games is na de Olympische Spelen het tweede grootste multi-sport evenement ter wereld. Er worden drie hippische disciplines verreden: dressuur, eventing en springen.

Bron: Hoefslag/Dressage-news

Foto: Remco Veurink

Reacties