OS-paard Remmington positief op doping

OS-paard Remmington positief op doping

Suzanne Hearn
Suzanne Hearn - Remmington tijdens de Grand Prix CDI3* CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots - Lysanne Eijlander

Het paard Remmington (v. River Dance) van de Australische Sue Hearn, die tijdens de Grand Prix in Rio 65.343% scoorde, is positief getest op het middel Meloxicam. Het gaat hierbij om een dopingcontrole dat afgelopen juni plaats vond tijdens de CDI3* in Rotterdam (22-26 juni). De combinatie verving Kelly Layne met Udon P. Laatstgenoemde kampte met hart problemen en kon zich zodoende niet kwalificeren voor de Spelen.

Meloxicam

Meloxicam is een pijnstiller en wordt toegepast bij acute artrose, en bij behandeling van reuma. Dat het paard Meloxicam is toegediend was bij het Australisch Olympisch Comité bekend op 3 augustus, twee dagen later legde de FEI Hearn een administratie sanctie op. Op dat moment was de amazone al in Brazilië en het land had geen reizende reserve meegenomen, waardoor het onmogelijk was om nog voor vervanging te zorgen.

Rio

Hearn heeft de sanctie van de FEI zonder tegensputteren direct geaccepteerd. Om die reden mocht de amazone van de FEI ook van start gaan in Rio. Het AOC was van mening dat ook zij vervolgens hun akkoord konden geven voor deelname aan de Spelen.

Bron: Eurodressage/ Hoefslag

Foto: © DigiShots – Lysanne Eijlander

 

 

Reacties