Oranjekwartet Aken bekend

Oranjekwartet Aken bekend

0 40

Nederland komt zowel in de dressuur- als in de springwedstrijden met sterke teams aan de start op het CHIO van Aken, dat van 11 tot en met 20 juli wordt gehouden. Voor beide disciplines staat op donderdag 17 juli de landenwedstrijd op het programma. Om 09.00 uur rijden de dressuurruiters in het geheel vernieuwde en uitgebreide dressuurstadion en om 19.30 uur begint de Nations Cup voor de springruiters. Het Nederlandse springkwartet werd gisteren al bekend gemaakt.

Bondscoach Wim Ernes heeft er voor gekozen om met een mengeling van drie bewezen combinaties en een aanstormende combinatie naar Aken te gaan. Alle vier combinaties die in Aken van start gaan maken deel uit van het Olympisch kader. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) met Jerich Parzival N.O.P. (Jazz x Ulft) vormt, net als Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) met Kingsley Siro N.O.P. (Gribaldi x Hemmingway) en Hans Peter Minderhoud (Harskamp) met Glock’s Romanov (Rohdiamant x Grundstein II) de ervaring en Katja Gevers (Berlicum) mag met Thriller (Gribaldi x Amor) tot aanstormende combinatie gerekend worden.

Cornelissen beleefde een schitterende rentree na een afwezigheid van enkele maanden tijdens Outdoor Gelderland, waar ze zowel de Grand Prix als de Freestyle wist te winnen. In Rotterdam onderstreepte zij hun vorm door opnieuw beide wedstrijden winnend af te sluiten. Daniëlle Heijkoop eindigde na een voortreffelijk optreden in de wereldbeker finale te Lyon in Rotterdam tweemaal als derde. Hans Peter Minderhoud legde in 2013 beslag op de vierde plek met Glock’s Romanov in het Nederlands Kampioenschap en was met dit paard onlangs zeer succesvol in de CDI 4* wedstrijden in Villach en Hagen. Vorig jaar kwamen zij aan de start in de CGI 4* wedstrijden in Aken, werden derde in de Grand Prix en zegevierden in de Kür. Katja Gevers heeft in bijna alle CDI 3* en 4* wedstrijden en wereldbeker kwalificaties wedstrijden waar in zij met Thriller van start is gegaan op een enkele uitzondering na een top tien klassering gerealiseerd.

KNHS

Reacties