Oosterhof wint Kür in Tolbert

Oosterhof wint Kür in Tolbert

0 61

In de Hedde Jan Cazemier Manege in Tolbert is Marloes Oosterhof uit Zuidbroek zaterdagmiddag winnaar geworden van de dressuur Kür op Muziek. In deze wedstrijd voor Z1, Z2 en ZZL combinaties die zich vrijdag voor deze Kür wisten te plaatsen was het Marloes Oldenhuizing uit Leek die tweede werd.

Deze twee amazone staken er bovenuit tijdens de Kür op Muziek, waarvoor zich acht combinaties meldden. De Kür werd gejureerd door Hergen van Hall, die de moeilijke taak had de kwaliteit te beoordelen. Oosterhof kreeg met haar merrie Asimone B (v Rousseau) slechts eentiende punt meer dan Oldenhuizing, die met O’marado’s Boris (v Santano) in de ring kwam.

“Beide amazones deden nauwelijks voor elkaar onder”, liet jurylid Van Hall na afloop weten. “Marloes Oosterhof kwam net iets beter uit de verf. Ze zat heel mooi op het paard en was bijzonder sterk in de zijgangen. Hoewel Oldenhuizing nauwelijks voor Oosterhof onder deed, zag het scherpe oog van Van Hall toch een klein verschil. “Marloes Oldenhuizing reed weliswaar heel constant, maar er zaten geen uitschieters bij. De combinatie moet er meer uit kunnen halen. Ze reed teveel op zeker. Maar beide combinaties staken er in deze wedstrijd met kop en schouders bovenuit”, aldus Hergen van Hall.

Winnares Marloes Oosterhof was blij met de zege. “Het is altijd afwachten wat de concurrenten doen. Hoewel mijn paard altijd wat onrustig is, lijkt dat de laatste tijd te verbeteren. Ook nu liep ze een goede proef en was goed te hanteren. Ik denk dat we nu echt aan elkaar wennen.”

Komende woensdag komt de subtop-dressuur naar Tolbert.

Uitslag Kür op Muziek:

Marloes Oosterhof (Zuidbroek), Asimone B, v Rousseau, 70.00 %
Marloes Oldenhuizing (Leek) O’marado’s Boris, v Santano 69,88%
Benjamin Bakker (Echtenerbrug) Ulissa, v Olivi, 66.25%
Marc-Peter Spahn (Niebert) Arion, v Democraat, 64,50%
Margriet Koopmans-Wiersma (Sneek) Tallina, v Dries 63,25%
Ellen Wynia (Steenbergen), Chakakahn, v Sir Donnerhall 63.00%
Nicky Snijder (Staphorst) B-inc Sth., v Sandreo 63.00%
Patricia Bielefeld (Lemmer) Travolta’s Nieuwmoed, v Olivi, 62.26%

Persbericht/Hoefslag

 

Reacties