OO Seven Hannover-gekeurd

OO Seven Hannover-gekeurd

0 124

KWPN-hengst OO Seven is goedgekeurd bij het Hannover Verband op basis van zijn prestaties en nafok. De achttienjarige hengst staat sinds 2011 in Australië, bij David Shoobridge. Hij boekte succes Down Under met de hengst op Grand Prix-niveau en behaalde voor zijn laatste kür 73,5%, wat een mooie score is voor Australische begrippen.

De hengst werd opgeleid door Imke Schellekens-Bartels en vanaf 2008  uitgebracht door Joyce Lenaerts die hem ook in de Zware Tour uitbracht. Eind vorig jaar werd OO Seven teruggetrokken uit de sport vanwege een opspelende blessure. Meest bekende nakomelingen in Nederland van de hengst zijn Winston van Stephanie Kooijman en Up Seven van Florentine Rootveld. KWPN-hengst Zuidenwind stamt van OO Seven en El Capone (v. UB40) en Feel Good (v. Contango) komen uit een moeder van OO Seven.

OO Seven werd gefokt door Isabel van Gisbergen-Sponselee, uit de moederlijn van Olympic Barbria, waar ook Glock’s Voice uit komt.

Fokkers in Australië kunnen nu kiezen of ze hun veulens bij de Hanoverian Horse Society of Australia of bij het KWPN laten registreren. Eigenaar Shoobridge van Revelwood Warmblood Stud vindt het mooi dat de hengst deze erkenning heeft gekregen: ‘He’s a truly wonderful stallion… such a pleasure!’

Revelwood Warmblood Stud/Hoefslag

Reacties