Olympia Horse Show: Hester of Minderhoud, of toch Dujardin?

Olympia Horse Show: Hester of Minderhoud, of toch Dujardin?

0 395

Vandaag gaat het geweldige kerstconcours London International Horse Show van start. De dressuurruiters bijten het spits af. Om 20.30 uur betreedt niemand minder dan Olympisch, wereld- en Europees kampioene Charlotte Dujardin als eerste de ring voor de Grand Prix. Ze zit dan niet in het zadel van haar superster Valegro, maar van de Metall-zoon Uthopia van haar werkgever en trainer Carl Hester. Hester zelf is ook van de partij; hij rijdt als veertiende met zijn topper Nip Tuck (v. Don Ruto). Vóór hem is het de beurt aan Diederik van Silfhout met Bonzanjo (v. Jazz), met zijn negen jaar de jongste deelnemer op de startlijst. Na Hester komt de tweede Nederlander Olympia Hall binnen: Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt (v. Florestan). De Britten en Nederlanders krijgen concurrentie van onder andere Anders Dahl met Wie-Atlantico de Ymas, Jorinde Verwimp met Tiamo, Fanny Verliefden met Annarico en Judy Reynolds met Vancouver K. Ook de laatste combinatie, de Deense Agnete Kirk Thinggaard met Jojo Az (v. Ginus) maakt kans op een hoge klassering. De vijftien beste combinaties zien we morgenavond om 20.00 uur terug in de Reem Acra World Cup wedstrijd: de kür op muziek.

Springen

Op donderdag kunnen de springruiters aan de bak, met vooral Britten op de startlijst, zoals Scott Brash, John, Michael,  Robert en William Whitaker, Joe Clee, Jessica Mendoza en Ben Maher, maar ook klinkende namen als de winnaar van Genève afgelopen weekend, Olympisch kampioen Steve Guerdat, Kevin Staut, Daniel Deusser, Ludger Beerbaum, Simon Delestre, Kevin Staut en Bertram Allen. Voor ons land steken Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling het Kanaal over. Zij nemen onder andere hun toppers VDL Groep Arera en VDL Zirocco  Blue N.O.P. mee.

Mennen

Overmorgen komen ook de menners voor het eerst in actie, met ook hier de aanvoerder van de wereldranglijst: Boyd Exell. Dit jaar won hij alle wedstrijden waarin hij aan de start verscheen. Kunnen Koos de Ronde of IJsbrand Chardon het hem deze keer té moeilijk maken in deze wereldbeker-wedstrijd?

Alle deelnemers aan London Olympia.
Startlijsten en live uitslagen.

Foto: Remco Veurink

 

Reacties