Van Olst Sales: Kwaliteit gegarandeerd

Van Olst Sales: Kwaliteit gegarandeerd

0 1229
charlotte fry everdale

Tijdens de jaarlijkse Van Olst Sales in Den Hout op 14 april komt wederom een groep zeer interessante jonge dressuurpaarden in de veiling.

Merries met top IBOP-scores en goed gereden drie- en vierjarige hengsten, ruinen en merries vinden we terug in de veilingcollectie. De gemiddelde kwaliteit van de paarden ligt ook dit jaar weer zeer hoog.
Hengst van Jaar Negro is ruim vertegenwoordigd in de afstamming van deze paarden, paradepaard Everdale, op dit moment zeer succesvol in de Lichte Tour onder Charlotte Fry, imponeert met een uitmuntende groep nakomelingen.

Everdale-nakomelingen

Drie van de merries in deze collectie stammen af van Everdale (foto boven). Alle drie behaalden zij onlangs tijdens de IBOP in Oosteind een score van boven de 80 punten. Elite merrie Icacia Peternella (mv.Vivaldi) behaalde voor draf, galop, rijdbaarheid en aanleg een 8,5 en voor houding en balans een 9. Hiermee kwam haar puntentotaal op 84. Jarinaa des Vallees, ster, PROK, D-OC, (mv.Sandro Hit) imponeerde met haar bergop gesprongen galop waar ze het cijfer 9 voor ontving. Voor zowel de draf als de rijdbaarheid scoorde ze een 8,5 waarmee haar totaalscore uitkwam op 81,5. Just Me, ster, PROK, D-OC, (mv.Roverman) de grootramige vosmerrie die geheel vrij is van al het bekende Nederlandse dressuurbloed, behaalde 81 punten.

(Inter)nationale potentie

Bij de grote groep ruinen is er voor ieder wat wils, bijna allemaal al bijzonder goed gereden paarden die zonder uitzondering hoge ogen zullen gooien in de (internationale) dressuursport.

De volledige collectie kunt u bekijken op www.vanolsthorses.com. Op vrijdag 14 april begint de presentatie om 16.00 uur, waarna de veiling begint om 19.30 uur. Zowel de presentatie als de veiling zijn vrij toegankelijk.

Alles over de Van Olst Sales-veiling
Bekijk de collectie veilingpaarden

Foto: Focussed

Reacties