Oliva: Nederlandse teams voorlopig op zilver

Oliva: Nederlandse teams voorlopig op zilver

0 295
Team The Netherlands European Championships 2015 © DigiShots

Op de Europese Kampioenschappen Dressuur voor Young Riders, Junioren en Children in het Spaanse Olivia is het Nederlandse team goed van start gegaan. Bondscoach Tineke Bartels staat met haar twee ploegen op een zilveren positie, achter de superieure Duitse dames.

Diana van de Bovenkamp kwam als eerste Nederlandse combinatie de ring in voor de Junioren. Haar sjieke Rhodium-dochter Corvette was gespannen, wat resulteerde in problemen met de aanleuning in het begin van de proef. Daarna ging het beter en vervolgde Diana de proef heel constant, met veel zevens op het protocol. Uiteindelijk kwam de combinatie uit op een score van 65,514% en een teleurstellende voorlopige 22e plaats.

Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) reed daarna een dijk van een proef. Met fantastische cijfers kwam ze uit op een score van 73,865%, een unanieme zege en ruim twee procent hoger dan de nummer twee op dit moment, Rebbecca Horstmann met Friend of Mine (v. For Compliment). De tweede combinatie voor Duitsland, debutante Alexa Westendarp met Der Prinz, kreeg teveel fouten voor een mooi resultaat en eindigde op 67,324%. Bovenaan bij de teams staat voorlopig Denemarken, die het meest constant presteerde met scores van rond de 70%.

YR: Jasmien de Koeyer tweede

Bij de Young Riders is het de Duitse Anne-Lisa Theile die aan de leiding gaat met de tienjarige Damon Hill-zoon Ducati. Haar score: 73,947%. Een prachtige tweede positie is er voor Jasmien de Koeyer met de pas zevenjarige Esperanza (v. Desperados): 71,579%. Met nogal uiteenlopende scores kwam ze uit op 71,579%, vóór een andere Duitse amazone, Leonie Richter met Babylon (v. Bellisimo M). Ook een zeer goede prestatie was er voor Lotte Meulendijks met de twintigjarige zwarte ruin MDH Ohio (v. Indoctro), met 70,737%. Duitsland gaat aan kop, met Nederland vlak daarachter.

Morgen komen bij de Junioren Esmee Donkers met Zaffier (8.16u) en Febe van Zwambagt met FS Las Vegas (10.45u) in actie. Young Riders Jeanine Nekeman met Vlingh en Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene betreden respectievelijk om 9.47 en 12.15 uur de ring, waarna het eindklassement voor de landenwedstrijd kan worden opgemaakt.

Bekijk de scores tot nu toe.

Bron: Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster / DigiShots

Reacties