NK Junioren: Dominante Zoutendijk ‘makkelijk’ naar titel

NK Junioren: Dominante Zoutendijk ‘makkelijk’ naar titel

Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star mogen zich de nieuwe Nederlands kampioenen junioren noemen. Na de winst van afgelopen vrijdag, finishte het duo vandaag in Ermelo opnieuw aan kop van het klassement. Zoutendijk en de aansprekende twaalfjarige Riccione-zoon toonden een fraaie Kür met hoogtepunten als een scherpe schouderbinnenwaarts en prima gesprongen changementen. De uitgestrekte stap is nog een aandachtspuntje voor deze combinatie, die hun proef met 75.12% beloond zagen worden, een voorsprong van bijna tweeënhalf procent met de nummers twee.

Mercedes Verwey en Zarah (v. Oscar) leken na het eerste onderdeel nog op koers voor het brons. In de Kür waardeerde het duo zich met 72.85% echter op naar de tweede plaats, waardoor er uiteindelijk zilver werd behaald. Laura Quint en de fraaie KWPN gekeurde schimmel Velazquez (v. Krack C) schaarden zich in de Kür (71.30%) en in het eindklassement op de derde plaats.

Zoutendijk wint ook kleine finale

Na de nationale titel eerder op de ochtend, sleepte Zoutendijk met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) vlak voor het middaguur ook nog eens de overwinning in de kleine finale in de wacht. Een percentage van 71.31% zorgde voor drieënhalf procent voorsprong op Carlijn Huberts en de zeventienjarige Romeo, eveneens een Jazz-nazaat. Voor hen was er met 68.94% de tweede plaats. Iris Houweling en de Tuschinski-zoon About Time maakten met 66.62% de top drie compleet.

Klik hier voor reacties van de medaillewinnaars.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties